Presedintele PNL Braila, senatorul Dan Sabau a declarat ca nu il deranjeaza faptul ca primarul liberal, Constantin Cibu il foloseste pe Adrian Ritzinger in lupta sa electorala pentru sefia partidului.Acest lucru nu il afecteaza direct at^ta timp c^t inca nu si-a depus candidatura. "Adversitatea inca nu este declarata la nivelul candidaturilor, pentru ca eu inca nu sunt inscris.

Cert este ca un soi de adversitate a fost declarata, din partea lui Cibu, c^nd au trimis nu stiu ce material, in care cereau ca eu sa fiu demis din functia de presedinte, ca startul sa fie de pe pozitii egale. Asta cred ca va face epoca in sistemele electorale din Rom^nia, pentru ca asa ceva nu a mai cerut nimeni, niciodata. E un paradox si denota un anume amatorism in zona politicului.

In ceea ce-l priveste pe Adrian Ritzinger, el nu ma poate deranja, pentru ca si daca este implicat pe fata, si daca era implicat mai discret, situatia este aceeasi. Demisia lui din PNL a lasat niste urme ad^nci in modul lui de a proceda si de a g^ndi. Se pare ca, desi el este presedintele unui partid, considera ca in aceasta calitate poate face campanie pentru un candidat al altui partid.

Este problema lui".

Cit despre faptul ca Adrian Ritzinger ar fi primit cindva bani de la actualul lider PSD, Gheorghe Bunea Stancu, Sabau a declarat ca insusi Stancu a recunoscut acest lucru inainte de alegerile locale chiar in prezenta Prea Sfintitului Casian: "Nu stiu care sunt relatiile private dintre Ritzinger si domnul Stancu, dar este cert ca acesta din urma a recunoscut, inainte de alegerile locale, ca l-a

stimulat financiar pe Ritzinger, si asta in prezenta Prea Sfintitului Casian si a presedintelui PNL, de la vremea respectiva, Theodor Stolojan. Era o atmosfera relativ relaxata, eram cu totii la masa, si domnul Stancu a emis aceste idei".

In opinia liderului liberal, valoarea lui Ritzinger s-a putut constata din rezultatele pe care le-a avut partidul pe vremea c^nd era condus de acesta: "Nu stiu daca are o firma de consultanta politica, dar cert este ca la firma Ritzinger, din ratiuni de competenta, nu as apela. Sub conducerea lui inteleapta, partidul era atunci pe la 4%.

Se pare ca si lui ii face rau inaltimea, pentru ca atunci cind PNL a ajuns la 20%, a simtit nevoia unei demisii si a unui partid care sa fie situat in zona a 1000 de voturi. Deci, nu ma deranjeaza, si este o problema personala a lui unde se inscrie si daca nu cumva aceasta pozitie pe care se situeaza nu este usor ridicola".

In ceea ce priveste revenirea in PNL a lui Ritzinger si a celorlalti demisionari care au denigrat partidul , Dan Sabau a precizat ca acest lucru este imposibil acum deoarece exista o decizie a conducerii locale care interzice revenirea lor in organizatie, mai devreme de 5 ani: "Exista o hotar^re a Biroului Municipal PNL prin care se stipuleaza ca toti cei plecati nu au dreptul sa se reinscri

e in PNL, timp de 5 ani, date fiind prejudiciile pe care le-au adus partidului, in perioada electorala, prin iesirile apreciate drept "necontrolate", din presa. Deci, normal, timp de cinci ani, din momentul deciziei respective, Ritzinger nu poate reveni in PNL".

Ada MIHALIAN