Seara importanta pentru microbistii constanteni. Farul a intalnit Dinamo in finala Cupei Romaniei si, cum sta bine oricarei echipe, a plecat insotita si de suporterii constanteni.

Astfel, Gara Constanta s-a dovedit ieri, 11 mai a.c., neincapatoare pentru multimea care scanda numele echipei favorite, iar cele 18 vagoane care le-au fost puse la dispozitie de Regionala CFR Constanta pareau cutii de conserve in care oamenii erau inghesuiti precum sardinele. Foarte multi tineri de varsta liceului erau prezenti si dornici de a ajunge cat mai repede la destinatie, la Bucuresti.

Cu toate acestea, directorii si profesorii liceelor constantene sustin sus si tare: ieri nu a lipsit nimeni de la scoala. si atunci, de unde erau tinerii care se urcau in tren? Microbul fotbalului nu tine cont de varsta, facand victime de la cei mai mici pana la pensionari.

Cei mai exuberanti insa, poate si datorita entuziasmului varstei, sunt tinerii, care nu mai tin cont de interdictiile parintilor sau de obligativitatea de a merge la cursuri, cand echipa favorita are meci, si inca unul atat de important.

Cum printre suporterii care au plecat ieri spre Bucuresti cu trenul de la 12.00 se numarau si foarte multi tineri, in liceele constantene ramasesera doar fetele si baietii…mai studiosi. In ciuda fenomenului evident de chiul in masa, nici unul dintre directorii si profesorii intervievati nu observase ca le lipsesc elevii din clase.

Din contra, precum cioara care considera ca puii ei sunt cei mai frumosi, profesorii vedeau chiulangii doar printre elevii celorlalte licee, in nici un caz printre ai lor. „Dintre elevii mei nu a lipsit nici unul de la ore astazi. Sunt copii cuminti si poate de unde sunt majoritatea fete, nu au fost atat de interesati de meci.

Oricum, daca in cursul dupa amiezii am sa observ ca lipseste vreunul pentru ca a plecat la Bucuresti, am sa-i pun bineinteles absenta, caci daca se intampla ceva cu el in perioada cand ar fi trebuit sa fie la scoala si nu are nici absenta trecuta, tot noi suntem trasi la raspundere", ne-a declarat prof. Alina Mazalu, profesoara de informatica in cadrul Liceului Teoretic „Ovidius".

Profesorii acopera elevii chiulangii

De aceeasi parere era si prof. Ghiulserim Ramis, director adjunct al Grupului scolar Industrial Constructii si Masini, care a sustinut inversunata ideea ca din liceul de care raspunde nu a plecat nimeni spre Bucuresti pentru a-i sustine pe jucatorii Farului, si asta in vreme ce eleva ce statea in spatele ei facea semne ca nu este adevarat, ca intr-adevar, destui baieti au chiulit ieri de la scoala pentru a vedea meciul din tribune.

Pe cine sa credem, pe elevi sau pe profesorii prea lasi sa recunoasca ca unitatea scolara pe care o conduc are si microbisti? Caci in vreme ce profesorii din majoritatea liceelor din municipiul Constanta negau vehement ca elevii lor ar fi chiulit vreodata, daramite in cursul zilei de ieri, colegii ramasi sa ia notite ii enumerau pe colegii si prietenii ce luasera trenul spre Bucuresti.

„De la mine din clasa nu cred ca a plecat vreunul, ca nu se stia daca mai apuca bilete, dar stiu vreo 20 de la alte clase care au plecat si poate ca sunt mai multi, nu stiu. Eu nu am plecat ca nu m-au lasat ai mei, nu mi-au dat bani, dar daca reuseam sa fac rost de bani plecam si eu", ne-a declarat Gabriel Iancu, elev in clasa a XI-a, in cadrul Grupului scolar Agricol Palas.

Nici cei din Colegiul Tehnic Energetic nu s-au lasat mai prejos, caci si dintre elevii acestui colegiu au preferat sa se delecteze privind meciul din tribune dupa o zi de mers cu trenul decat sa asculte supusi predarea lectiei din banca. „Au plecat destui de la noi din scoala, orice ar spune profesorii.

Au ramas cei care aveau teza, cum sunt eu, cei pe care nu i-au lasat parintii si cei care nu au mai prins bilete", ne-a declarat Vlad Stoica, elev in clasa a IX-a G la Colegiul Tehnic Energetic. si atunci, daca trenurile erau arhipline cu tineri scandand „Victorie", iar colegii lor erau la curent cu absentii, cum de profesorii nu au observat ca au salile goale?