Spitalul Judetean Constanta este plin de surprize mai mult sau mai putin placute. Insa depozitarea cadavrelor in toaleta din cadrul Sectiei de Urgente ar fi trebuit sa fie ceva de neconceput, chiar si pentru mintea ingusta a anumitor cadre medicale. La sesizarea cotidianului nostru, Directia de Sanatate Publica Constanta a demarat, o ancheta.

Cadavrele sunt depozitate prin diferite toalete, la care au acces toti pacientii care se trateaza ambulatoriu in cadrul Sectiei de Urgente a institutiei. Aberant sau nu, cadavrele sunt „depozitate" in toaleta, din lipsa unui spatiu adecvat.

Timp de patru ore, persoanele decedate nu sunt declarate in mod oficial moarte, deoarece exista posibilitatea de a se afla in moarte clinica, iar socul revenirii la viata in camera de la morga ar fi prea mult, in opinia personalului Spitalului Judetean Constanta.

Asa ca… mai bine in toaleta! „Nu mi-a venit sa-mi cred ochilor cand am vazut un copil de 4 ani, despre care auzisem ca facuse stop cardiac in acea seara, zacand mort in baie pe o targa. A fost un adevarat soc si am simtit ca mi se face rau", ne-a declarat Ion P., una dintre persoanele care au vazut cu proprii ochi unde duce inconstienta anumitor cadre medicale.

Conform regulamentului intern al fiecarui spital, teoretic, in fiecare institutie de acest gen ar trebui sa existe o camera speciala unde sunt duse persoanele decedate pentru a fi declarate moarte abia dupa o perioada de timp.

Se pare insa ca nu exista o asemenea camera, iar cand mortii nu sunt depusi la toaleta de la Urgente, sunt tinuti in aceleasi incaperi cu oameni veniti la tratament, pat langa pat.

DJSP Constanta a demarat o ancheta

Din moment ce conducerea Spitalului Judetean nu a fost de gasit, ne-am adresat Directiei Judetene de Sanatate Publica din Constanta.

„In Spitalul Judetean Constanta, la Urgente, exista o camera speciala de spalare si contaminare a cadavrelor, langa toaleta, cine stie, poate… Nu-mi vine sa cred asemenae lucru. E de neconceput", ne-a declarat directorul adjunct la institutiei, Mihaela Dinisov.

Cu toate acestea, masurile nu au intarziat sa apara, deoarece in urma sesizarii cotidianului „Replica" cu privire la acest fapt, DJSP Constanta a deschis o ancheta in cadrul Sectiei de Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Mai mult, toaleta indicata a fost sigilata, tot in cursul zilei de ieri.

Fara a mai vrea sa punem paie pe foc, trebuie sa facem si alte precizari, cum ar fi faptul ca depozitarea cadavrelor prin toaleta nu este singurul fapt abominabil al personalului medical din spital, deoarece in cadrul Sectiei de Obstetrica Ginecologie avortonii sunt aruncati la cosul de gunoi al toaletei…