Anul acesta, Amnesty International controleaza toate spitalele de psihiatrie din Romania. Astfel, de mai bine de doua luni spitalul de psihiatrie din judetul Constanta asteapta cu „nerabdare" crescanda acesta comisie, Amnesty International, care va verifica daca institutia corespunde normelor europene in vederea aderarii la UE.

„Comisia poate sa vina, noi o asteptam, dar nu stim care va fi decizia ei, deoarece, chiar daca nimeni nu recunoaste, cladirile unde ne desfasuram activitatea nu corespund nici pe departe normelor europene. Cladirea unde se afla in acest moment spitalul este la origine…. un grajd.

Spitalul a fost mutat in niste grajduri din anul 1987, cand ne-au mutat securistii din centrul orasului, acolo unde aveam sediul, deoarece un bolnav psihic a reusit sa fuga si a aruncat cu un sac de ciment pe masina unui activist de partid", ne-a declarat directorul Spitalului de Psihiatrie, Carol Friedman.

Chiar daca respectiva comisie va decide ca spitalul de psihiatrie de la Constanta nu se va inchide, mai ramane o problema de rezolvat, si anume faptul ca proprietarul de drept a pamantului pe care se afla spitalul, poate sa apara in orice moment sa ceara retrocedarea terenurilor.