Cum pe 25 iunie a.c. PD va avea Conventia Nationala Extraordinara in urma careia se va alege atat noua conducere, dar vor fi trasate si noile directii ideologice, cei mai de seama membri PD, printre care presedinti de organizatii, secretari de stat, senatori, deputati, dar si ministri, au pornit intr-un periplu prin tara pentru promovarea motiunii „Romania Prospera, Romania Democrata", semnata de Emil Boc, presedintele interimar al PD.

Duminica, 12 iunie a.c., a venit randul Constantei, „capitala de suflet a Partidului Democrat", dupa cum a declarat Sorin Frunzaverde, vicepresedinte PD, sa primeasca vizitele demnitarilor.

Desi pregatirile pentru adunare au inceput inca de la primele ore ale diminetii, organizarea si-a demonstrat carentele chiar din incipit, fiind distribuite cate doua persoane pe un scaun, fapt ce a dus la o deruta a demnitarilor.

Mai mult, buchetul de trandafiri asezat ostentativ in fata salii a cazut sub greutatea florilor, fapt ce l-a determinat pe presedintele BPJ Constanta, Stelian Dutu sa sublinieze ca asa se intampla cand sunt prea multi trandafiri, „ori se apleaca, ori cad".

Dupa ce s-a asezat fiecare pe unde a putut, Emil Boc, presedintele interimar al Partidului Democrat a adus in atentia audientei principalele puncte cuprinse in motiunea „Romania Prospera, Romania Democrata", prin care se doreste impunerea partidului in centrul scenei politice romanesti si legiferarea aderarii la doctrina populara.

„Optiunea populara are mai multe avantaje pentru PD, caci ne permite sa ne adresam oamenilor din toate categoriile sociale fara exceptie.

Asta nu insemna ca vom renunta la dimensiunea protectiei sociale, ci doar ca o vom imbina cu cea populara", a declarat Emil Boc, accentuand, de asemenea, faptul ca singurele modificari vor consta in legiferarea unor optiuni care exista deja in ideologia partidului. „Numele nu va fi schimbat, nici sigla si nici imnul atat de drag noua.

Culoarea albastra va ramane si va fi pigmentata putin cu culoarea portocalie, de care ne-am atasat odata cu Alianta D.A.", a mai declarat Emil Boc. Mai mult, s-a atras atentia asupra faptului ca desi in urma sondajelor PD intruneste aproape 30% din optiunile alegatorilor, nici la ora actuala, dupa sase luni de guvernare, nu poate fi vorba de o conducere PD.

„Dupa sase luni de guvernare, Guvernul este condus inca de PSD, cei mai mari dusmani ai nostri. In plus, nu este normal ca la sefia deconcentratelor sa fie in continuare membri PSD. La alegerile din 2008 nu ne va crede nimeni ca nu am facut politica noastra din cauza colegilor din PSD", a mai declarat Emil Boc, subliniind ca in caz contrar se doreste organizarea alegerilor anticipate.

Vasile Blaga vrea ca Sorin Oprea sa ramana seful IPJ Constanta

Referitor la neintelegerile ce au aparut in cadrul Aliantei D.A., cei prezenti la adunare au recunoscut ca este vorba de o problema la nivelul Constantei, nici Emil Boc si nici unul dintre presedintii de organizatii judetene neconfruntandu-se cu astfel de situatii.

„Personal nu am probleme la Cluj si am o parere destul de proasta referitor la consilierii locali PNL care voteaza cu cei din PSD, dar nu cunosc particularitatile administratiei constantene. Problema mi-a fost semnalata de Stelica Dutu si o voi supune discutiei consiliului Aliantei in sedinta de marti", a adaugat Emil Boc.

Si asta in conditiile in care fuziunea cu PNL nu este atat de dorita de membrii PD, vicepresedintele Sorin Frunzaverde subliniind chiar ca o astfel de fuziune nu ar fi indicata.

Printre demnitarii prezenti la intrunire s-au numarat si Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, Gheorghe Barbu, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, ministrul Mediului, Paloma Petrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Au mai venit si presedinti ai birourilor judetene, printre care, senatorul Radu Berceanu, vicepremierul Gheorghe Seculici, Anca Boagiu, secretar executiv PD, presedintele Biroului Permanent Sectorul 2, fiecare prezentand aspecte privind domeniul pe care il au in grija.

Astfel, ministrul Vasile Blaga a mentionat ca data pentru concursul de sef al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta nu a fost fixata inca, dar ca actual inspector sef intermar, inspector sef Sorin Oprea ar fi cel mai indicat pentru post.

„Incerc de o saptamana sa-l conving pe actualul sef interimar sa ramana, pentru ca i s-ar potrivi ca o manusa. Uitati-va cate rezultate avem in depistarea retelelor de stupefiante", a declarat ministrul Vasile Blaga.