Doi elevi salajeni, Kovacs Ferenc din clasa a X-a de la Colegiul National "Silvania" si Andrei Cismaru, tot in clasa a X-a, dar de la Grupul Scolar "Mihai Viteazul", indrumati de profesorii Kovacs Irina de la Liceul Reformat "Wesselenyi" si Daniela Firicel de la Grupul Scolar "Mihai Viteazul", au obtinut o performata deosebita la Olimpiada Internationala de Mediu, unde au reprezentat

Romania. In Istambul, Turcia, tara organizatoare a concursului scolar international de mediu, din acest an, elevii si profesorii salajeni au fost cei mai buni din intreaga lume, castigand premiul intai si medalia de aur. Proiectul echipajului salajean "SOS Broastele in pericol!" a concurat cu 74 de proiecte de mediu din tari de pe toate continentele.

Pe locurile urmatoare s-au clasat tari cu vasta experienta in domeniul protectiei mediului, cum ar fi: Coreea de Sud, SUA, Brazilia, Turcia, Africa de Sud, Rusia, Mexic, Slovacia si Cehia. Castigand medalia de aur, salajenii au fost deja invitati sa participe, in Brazilia, in luna noiembrie, la Concursul International de Proiecte Stiintifice.

Reamintim faptul ca, in ultimii doi ani, acelasi echipaj salajean a castigat toate competitiile de acest gen la care a participat: Concursul National de Proiecte de Mediu, Iasi, 2004, Gala premiilor Ford, 2004, prezidata de Jonathan Scheele, Premiul Special la Concursul National de Proiecte pentru Consiliile Elevilor, 2005 si Premiul de excelenta pentru Cercetare la Simpozionul National de Dentrologie si Ecologie, Zalau, 2005.