Inaugurata in urma cu sase ani, Aleea Stelelor de Mare de pe faleza Mangalia a primit, in fiecare sezon, nume noi, ale vedetelor nationale si internationale, care au participat la manifestarile culturale organizate la malul marii. Primarul orasului, Zamfir Iorgus, a amenajat aleea, care se intinde pe cateva zeci de metri, dupa modelul „hollywood-ian".

Singura diferenta este ca, in loc sa isi lase urmele mainilor pe dalele din piatra, personalitatile romane si straine sunt invitate sa „toarne" prima mana de ciment care fixeaza numele fiecaruia pe alee.

In cei sase ani au fost imortalizate aici nume celebre precum Dem Radulescu, Daniela Condurache, Angela Similea, Corina Chiriac, Irina Loghin, Benone Sinulescu, stefan Hrusca, Mihaela Radulescu, Florin Piersic, Holograf, Chris Norman, ASIA, Mircea Baniciu, stefan Banica Jr., Sofia Vicoveanca, Horia Moculescu, Madalina Manole, Maria Ciobanu, stefan Popa Popa’s, Ioan Gyuri Pascu, Adrian

Paunescu, Monica Anghel, Loredana Groza, 3 Sud-Est, Nae Lazarescu si Vasile Muraru, Al Bano, Punjabi MC etc. Din 2003, Aleea Stelelor de Mare s-a imbogatit cu nume sonore ale vietii literare romanesti, participanti ai Targului de Carte „Carte la nisip" – Mircea Dinescu, Octavian Paler, Mircea Cartarescu, Alex stefanescu, Alexandru Condeescu si Grigore Vieru.

Primul nume al viitoarei personalitati care va fi „calcata in picioare" pe Aleea Stelelor de Mare incepand din vara aceasta a fost dezvaluit de primarul Iorgus pentru „Replica": „Este vorba despre scriitorul Fanus Neagu, invitat al editiei de anul acesta al Targului Estival de Carte.

Mai mult, o alta noutate o vor constitui panourile de pe marginea aleii, care, in urma unor acte de vandalism, fusesera grav depreciate".