Conform declaratiilor presedintelui Partidului Democrat, deputatul Stelian Dutu, facute duminica, 19 iunie a.c. in cadrul unei conferinte de presa, Alianta D.A. are destule hibe, in special la nivelul judetului Constanta, raspunzatori de acest fapt fiind cei care nu au respectat protocolul semnat intre cele doua partide.

Mai mult, simtindu-se ofensat de declaratiile liderului PNL Constanta, senatorul Puiu Hasotti, deputatul Stelian Dutu i-a cerut acestuia sa-si prezinte scuzele de rigoare, in caz contrar, democratul subliniind faptul ca va recurge la dezvaluirea unor amanunte mai „picante" din viata penelistului.

Desi se tot discuta de ceva vreme pe marginea neintelegerilor aparute in sanul Aliantei D.A., in judetul Constanta cu precadere, pana la ora actuala nu s-a luat nici o masura in acest sens, nici pe plan local si cu atat mai putin la nivel central.

„Presedintele interimar Emil Boc a mentionat ca exista posibilitatea ca aceasta problema sa fie discutata martea trecuta in consiliul Aliantei, dar cum nu a fost abordata, maine, la Bucuresti, eu, prefectul Danut Culetu, Gheorghe Dragomir si Puiu Hasotti vom pune aceasta problema", a declarat deputatul PD, Stelian Dutu.

Cat despre cauza acestor neintelegeri, acesta a negat implicarea membrilor PD. „Nu este nici o localitate in care vreun pedist sa se faca vinovat de nerespectarea protocolului", a atras atentia Stelian Dutu, subliniind de asemenea ca prin protocolul semnat de PD si PNL se specifica faptul ca in localitatile unde Alianta D.A.

are majoritate in consiliul local doar prin suma consilierilor, viceprimarul se va alege din cadrul partidului cu mai multi consilieri. „Acest lucru nu s-a respectat in destule localitati din judetul nostru. La Fintinele, unde si primarul si viceprimarul interimari au fost din PNL, numiti de prefect care mi-a spus ca a uitat.

La Sacele, a gresit si consiliul local si primarul, la Mereni, la Ovidu, la Pestera", a mai declarat Stelian Dutu. Mai mult, referitor la declaratiile din ultima perioada a presedintelui organizatiei judetene a PNL, senatorul Puiu Hasotti, deputatul Stelian Dutu a declarat ca asteapta scuze. „Ii cer, si eu si organizatia judeteana sa-si ceara scuze in decurs de o saptamana.

Daca acest lucru nu se va intampla imi voi permite sa arat adevarata fata a lui Hasotti si scoala pesedista pe care o are. Sa nu-l mai injure nici pe Basescu, nici pe Dutu si sa-si tina ciocu’ mai mic!", a declarat deputatul PD, Stelian Dutu. In replica, raspunsul senatorului PNL, Puiu Hasotti a lasat sa se inteleaga ca nu poate fi vorba de prezentarea unor scuze.

„Eu nu comentez halucinatiile si aberatiile nimanui, cu atat mai putin ale lui Stelina Dutu, care in accesele lui de paranoia s-a certat deja cu trei sferturi din judet", a declarat pentru cotidianul „Replica", senatorul PNL, Puiu Hasotti.

Stelian Dutu va ataca in contencios respingerea consilierilor judeteni PD

In alta ordine de idei, o problema asupra careia deputatul Stelian Dutu a atras atentia a fost nerealizarea „Pavilionului Expozitional Constanta", fapt ce a atras dupa sine retragerea fondurilor europene. „Suspendarea finantarii este un lucru extrem de grav.

Eu tin foarte mult la acest proiect, eu l-am initiat, eu m-am zbatut sa-l realizez, iar PSD-ul mi-a pus bete in roate chiar din start", a declarat Stelian Dutu, mentionand cum in prima faza Primaria Constanta nu a dorit sa elibereze autorizatia de transport pentru masinile de tonaj greu, pentru ca mai apoi actualul presedinte al Consiliului Judetean Constanta sa revoce autorizatia de constructie.

„Presedintele CJC, Nicusor Constantinescu nu avea abilitatea sa revoce o autorizatie de constructie. Cel mult sa sisteze lucrarile pana la remedierea deficientelor, dar nu sa opreasca cu totul proiectul. Nu este legal si voi sesiza in acest sens si Parlamentul, PNA-ul, Ministerul Administratiei si Internelor si pe cel al Integrarii", a mai declarat Stelian Dutu.

Mai mult, deputatul PD isi ridica semne de intrebare daca nu cumva chiar acesta era scopul urmarit, si anume anularea finantarii externe pentru atingerea unor teluri mai obscure. „In memorandumul semnat cu Comunitatea Europeana, pavilionul trecea in gestionarea CJC drept structura bugetara fara a avea posibilitatea de a fi instrainata timp de 5 ani.

Nu cumva a existat intentia sa se ajunga la rezilierea contractului pentru a pune mana pe pavilion o structura privata?", se intreaba Stelian Dutu. De asemenea deputatul PD a declarat ca va ataca in contencios si respingerea numirii consilierilor PD in ultima sedinta a CJC, subliniind ca este vorba de abuz in serviciu al consilierilor care au votat impotriva.