Organizarea Bacalaureatului in judetul Cluj a fost transformata intr-un adevarat circ. Semnalul a fost dat chiar de inspectorul scolar general, Titiana Zlatior. Aceasta s-a deplasat la Bucuresti ca sa aduca subiectele de Bacalaureat cu masina personala, fiind supravegheata doar de sotul sau, si nu de doi insotitori, asa cum prevede legea.

Atitudinea sefului Inspectoratului Scolar Judetean i-a bulversat pe functionarii din Ministerul Educatiei. Si asta, pentru ca demersul Titianei Zlatior nu face altceva decat sa furnizeze munitie celor care vor contesta examenul.

Mai mult, inspectorul scolar general a continuat circul cu alte decizii ciudate. Titiana Zlatior a stabilit, fara nici un temei legal si in dispretul dorintei ministrului Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, sa interzica accesul presei in salile in care absolventii de liceu sustineau proba orala a examenului de Limba si Literatura romana.

Si asta, in ciuda faptul ca este vorba de o proba publica, la care poate asista oricine, in limita locurilor disponibile in sala.

Inspectorul scolar general a continuat seria gafelor. Ea a dat dispozitii purtatorului de cuvant al ISJ, precum si adjunctilor institutiei sa nu mai dea nici un fel de informatii presei. Astfel, Clujul a ajuns singurul judet in care ziaristilor care cer informatii despre derularea examenelor li se transmite sec: "Uitati-va pe site".

Mai mult, Titiana Zlatior a afirmat ca nu mai doreste sa vada "nici picior de ziarist in institutie", in conditiile in care, potrivit legii privind liberul acces la informatiile publice, permiterea intrarii persoanelor intr-o institutie publica poate fi interzisa doar in situatia in care s-ar crea un pericol pentru siguranta nationala sau pentru ordinea publica.