Seria de gafe de la Inspectoratul Scolar General Cluj a continuat si in 14 iulie, in timpul repartizarii absolventilor de clasa a VIII-a in licee. Comisia Judeteana de Admitere Cluj a fost nevoita sa si suspende activitatea de repartizare, din cauza transmiterii incomplete a bazei de date.

In timp ce toate celelalte judete afisasera, pana la ora 16.00, rezultatele admiterii pe portalul Ministerului Educatiei si Cercetarii, la Cluj procesul se blocase din cauza unei erori in reteaua de calculatoare, fapt care a avut drept urmare nerepartizarea mai multor elevi.

Din cauza transmiterii incomplete de date, procesul de repartizare s-a blocat si la Bucuresti, reprezentantii Comisiei Nationale de Admitere fiind incapabili sa proceseze si sa verifice datele.

Dupa remedierea erorii, Comisia clujeana a confirmat incheierea activitatii premergatoare repartizarii in jurul orei 23.30, dupa care Centrul National de Admitere a refacut repartizarea candidatilor din judetul Cluj, iar rezultatele corecte au fost afisate doar dupa miezul noptii.

Ca urmare a blocarii, timp de ore intregi, a repartizarii elevilor din cauza erorilor de la ISJ Cluj, Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) s-a autosesizat, postand pe site-ul propriu un comunicat de presa in care se mentionau erorile de la Cluj, iar surse din cadrul ministerului au declarat ca, in aceeasi noapte, ministrul Educatiei, Mircea Miclea, a luat decizia de a o demite din functia de inspector scolar general pe Titiana Zlatior.

Ministrul Miclea urma sa aiba o intalnire, in data de 15 iulie, cu prefectul Clujului, Mihail Hardau si cu Emil Boc, presedintele PD, in care sa analizeze activitatea Titianei Zlatior, dupa care sa se ia o decizie definitiva in ceea ce priveste demiterea ei din post. Reactiile din partea reprezentantilor clujeni ai PD nu s-au lasat asteptate.

Intalnire secreta

Intalnirea dintre Miclea, Hardau si Boc pentru a discuta soarta Titianei Zlatior s-a consumat departe de ochii presei, dupa ce initial, fusese vorba ca Miclea va merge la Prefectura, in jurul orei 15.00. A venit doar prefectul, Mihail Hardau, care si-a declarat pozitia in legatura cu ceea ce s-a intamplat in cursul zilei de vineri, 14 iulie la ISJ Cluj.

"A fost vorba de o eroare in sistemul de calculatoare, care a fost insa remediata in timp util si nimeni nu a avut de suferit, decat ca rezultatele au fost afisate mai tarziu. Nu a fost vina lui Zlatior ca s-a intamplat acest lucru", a afirmat Hardau, care a calificat comunicatul dat de MEC drept tendentios la adresa Clujului.

In continuare, Hardau a tinut sa precizeze ca nu s-a luat nici o hotarare in legatura cu demiterea Titianei Zlatior din functie, dar ca, incepand de astazi, va face o analiza amanuntita a activitatii ISJ Cluj de la numirea lui Zlatior in functie. Surse din interiorul MEC au declarat ca desi vineri seara Miclea luase decizia de a o demite pe Zlatior, lucrurile au ramas in stand-by.

Conform surselor citate, Miclea ar fi trebuit sa faca la Cluj o declaratie oficiala prin care sa anunte demiterea lui Zlatior.

"Exista doua modalitati prin care Miclea poate sa o demita pe Zlatior: conducerea PD sa isi retraga sprijinul politic pentru Zlatior, noi sa fim informati si sa actionam in consecinta, iar cea de-a doua este constatarea de catre un inspector al MEC a mai multor nereguli de management.

Cum nici una dintre modalitati nu s-a concretizat deocamdata, Zlatior ramane in functie", au declarat sursele din cadrul MEC. In perioada imediat urmatoare, prefectul Clujului, Mihail Hardau, va demara o analiza la ISJ Cluj pentru a se familiariza cu activitatea Titianei Zlatior ca inspector scolar general.