Inca doi viceprimari, membri ai PRM, au demisionat din formatiunea politica a lui Vadim Tudor si s-au inscris in Partidul Conservator Cluj. In acest moment, grupul demisionarilor din PRM care au devenit conservatori numara 210 persoane, dintre care trei viceprimari si 16 consilieri locali.

Ca urmare a primirii fostilor membri ai partidului lui Vadim care l-au urmat pe fostul deputat Dan Brudascu, filiala PC a ajuns sa aiba 52 de consilieri locali, un primar si patru viceprimari.

Cei mai proaspeti membri ai organizatiei clujene a Partidului Conservator sunt viceprimarii din comunele Petrestii de Jos si Margau. Prima localitate a devenit, astfel, fieful PC Cluj, care mai detine in comuna postul de primar si cinci functii de consilier local.

De asemenea, conservatorii au in acest moment reprezentare in consiliile locale din municipiile Campia Turzii, unde detin trei mandate de consilier, si Dej, cu doua mandate.

Presedintele filialei PC, secretarul de stat Aurel Netin, a afirmat ca in eventualitatea unor alegeri anticipate, conservatorii clujeni ar putea sa furnizeze una dintre surprizele confruntarii politice si sa obtina un scor electoral situat intre patru si cinci la suta, care sa permita acestui partid sa obtina prin redistribuire un mandat de deputat.

La alegerile locale de anul trecut, fostul Partid Umanist din Romania, devenit Partidul Conservator, a obtinut circa trei la suta din voturi, scor insuficient pentru a ajunge sa fie reprezentat in Consiliul Judetean.

Desi liderii conservatorilor sunt impotriva alegerilor anticipate, pregatirile pentru scrutin au si inceput. In judetul Cluj, PC se va baza, in primul rand, pe tridentul format din secretarul de stat Aurel Netin, deputatul Gratiela Iordache si fostul deputat PRM Dan Brudascu.

Deocamdata, Netin inca nu a de-cis daca va candida sau nu pentru un mandat de parlamentar. Atat Gratiela Iordache, cat si Dan Brudascu spera sa candideze pe prima pozitie pentru Camera Deputatilor, insa cel care va decide ordinea pe listele de candidati va fi presedintele PC, Dan Voiculescu.

Liderul filialei clujene ar putea fi impins sa candideze pentru un mandat de senator, pentru a strange voturi pentru partid. Netin este, de altfel, patronul unei prospere firme de IT, "Sistec", care furnizeaza servicii companiei "Bechtel" si care este unul dintre partenerii HP.

Un alt om de afaceri c are ar putea candida din partea PC este patronul firmei "Forza 2", de detectivi particulari, fostul politist Mihu Budusan. Gurile rele sustin ca Budusan ar fi echivalentul unui adevarat serviciu de informatii pentru PC.

Totodata, pe lista de candidati ar putea aparea patroana firmei "Alsifcom", Viorica Ilies, fost candidat al PUR la Primaria Cluj-Napoca.

Insa, conservatorii din judet nu se bazeaza doar pe politicieni si pe oamenii de afaceri care s-au inscris in partid pentru a atinge pragul de cinci la suta. La Cluj, trustul de presa al lui Dan Voiculescu este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata media locala.

"Antena 1" si "Radio Romantic" au studiouri locale bine pozitionate pe piata, la fel ca si "Gazeta Sporturilor" care are subredactia regionala in Cluj-Napoca. "Antena 3", "Jurnalul National" si "Saptamana Financiara" se bazeaza doar pe corespondenti, insa si ele pot contribui la imaginea fostului PUR.