Trei membri din conducerea Politiei municipiului Reghin au fost eliberati din functii. Decizia apartine sefului Inspectoratului de Politie a Judetului Mures, comisarul-sef Ioan Nicolae Cabulea, care a declarat inca de la data instalarii sale pe postul de comandant ca va face curatenie in acest oras.

Controlul de fond de la Politia municipiului Reghin dispus la inceputul acestei luni si coordonat direct de seful IPJ s-a lasat cu destituirea a trei ofiteri.

Este vorba de comisarul Valean Pompei, adjunctul sefului Politiei Reghin, care a beneficiat in trecut de protectie, in ciuda multiplelor reclamatii legate de interesele sale economice in zona, comisarul Fiscutean Emil, seful Biroului de Investigare a Fraudelor, si de seful Biroului Politiei Rutiere Reghin, comisarul Silviu Stanciu.

Conform datelor furnizate de biroul de presa al IPJ, celor trei li se imputa un management defectuos care a generat disfunctii in activitatea lucratorilor din subordine. "Cei trei ofiteri sunt la dispozitia conducerii Politiei Mures, urmand a fi numiti pe functii de executie", a declarat purtatorul de cuvant al inspectoratului, Livia Popa.

Potrivit sursei citate, conducerea IPJ a dispus mustrarea si avertizarea scrisa a altor sase politisti de la Reghin. Astfel, agentii de politie Stefan Averescu, Vasile Bugnariu si Emil Botan, care activau in cadrul Biroului Politiei Rutiere din oras au fost sanctionati cu mustrare scrisa.

De asemenea, incepand din data de 20 iulie acestia au fost mutati la Biroul Politiei de Ordine Publica de la cadrul Politiei municipiului Targu-Mures.

"Subcomisarul de politie Stelian Bandila si inspectorul de politie Paul Savu din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor, precum si agentul de politie Florin Moldovan din cadrul Biroului Politiei Rutiere Reghin, au fost atentionati, primii doi pentru nerespectarea dispozitiilor in vigoare privind reflectarea corecta a fenomenului infractional, cel din urma, pentru superficialitate in munca", a mai afirmat purtatorul de cuvant al IPJ.

Livia Popa a adaugat ca verificarile declansate la Reghin au avut la baza evenimentele din prima parte a acestui an cand masinile a doi politisti din oras au fost incendiate.