Reprezentantii CNSLR "Fratia" Mures au reusit sa obtina evacuarea Bibliotecii municipale Reghin din actualul spatiu. Este vorba de doua camere dintr-un imobil situat in centrul municipiului si care apartine sindicatelor.

Potrivit liderului filialei din judet a CNSLR "Fratia", Calin Orlando Cocis, administratia locala din Reghin are de ales intre a mentine biblioteca in cele doua incaperi pentru care ar urma sa plateasca chirii la pretul pietei, sau a accepta alte doua camere din acelasi imobil pentru care chiria va fi de maxim 1.000 de lei vechi lunar pentru un metru patrat.

"Daca nu se muta le vom cere chiria la pretul pietei", a spus Cocis. Potrivit acestuia, ultima intalnire pentru clarificarea situatiei va avea loc la 1 septembrie.

De cealalta parte, primarul orasului, Nagy Andras, a declarat ca va face totul in favoarea culturii, dar inca nu stie care va fi decizia finala. "Nu am spatiu unde sa-i mut. Am avut o intalnire si am ajuns la o intelegere cu sindicatele, pentru ca deocamdata este spatiul lor. Ne vom intelege, in nici un caz in detrimentul culturii", a spus Nagy.

Edilul a mentionat, insa, ca imobilul este revendicat si de Biserica Evanghelica.