Certurile si neintelegerile intre membrii unor trupe consacrate din industria muzicala au devenit o moda in ultima perioada. Nici cunoscuta trupa clujeana, Hara nu a scapat de neplaceri, astfel ca la inceputul lunii, unul dintre veteranii trupei, Nicu Lichirie a decis sa plece.

Cauzele care au iscat neintelegerile au fost in primul rand de ordin fianciar.

Trupa clujeana Hara a fost infiintata in primavara anului 2000 la Cluj. De atunci si pana in prezent componenta trupei a mai suferit o schimbare, la numai un an de la infiintarea acesteia. Din vechea formula au ramas doar solistul vocal, Flavius Buzila si bateristul, Nicu Lichirie.

Componenta trupei a fost reintregita prin venirea lui Vasi Nan si Marius Achilean. In 2002 Hara a lansat primul album intitulat "Aiurea". Stilul abordat de Hara este un rock european cu influente etno si alternative.

Trupa cu personalitate

In sistemul chinuit al industriei muzicale romanesti, Hara ocupa un loc aparte, ei fiind considerati o trupa cu personalitate. Succesul celor patru baieti nu a venit fulminant ci trepatat, inainte de albumul de succes Aiurea, ei mai aruncand pe piata alte doua albume, "Mai frumoasa" si "O zi".

In decursul anului trecut, melodia "Cine" a fost una dintre cele mai difuzate hituri din Romania.

Hara fara Nicu

La inceputul lunii iunie, Nicu Lichirie si-a anuntat oficial colegii ca intentioneaza sa paraseasca trupa. Dupa acest anunt, el a mai ramas timp de o luna la Hara, concertand impreuna cu formatia.

Mai mult, aceasta perioada i-a dat posibilitatea lui Nicu sa reflecte la decizia luata si sa ia o hotarare definitiva. Din pacate, el nu si-a schimabat pozitia initiala, astfel ca la inceputul lunii iulie, Nicu a parasit trupa Hara.

Potrivit unor surse, motivul pentru care Nicu Lichirie ar fi luat acesta decizie este de ordin finaciar, si aceasta cauza ar fi dus la aparitia divergentelor in trupa.

Nemultumirea bateristului ar fi fost sustinuta si de faptul ca ultimele perioade au fost bogate in concerte, dar ca acest fapt nu s-a reflectat si in banii primiti. Fostul baterist al trupei Hara a fost foarte dezamagit de suma care i-a revenit, in jur de 6 milioane lei vechi, dupa o perioada bogata in concerte.

Masina, marul discordiei

Pentru acesti bani putini pe care bateristul i-a primit ar exista si o explicatie. Inca de anul trecut, trupa Hara a inceput sa faca anumite investitii, astfel ca au achizitionat, in rate, un laptop performant si o masina.

Ratele aferente acestor bunuri erau achitate, impreuna, de toti membrii trupei, cei patru avand cote egale. Astfel ca, evident, la plata acestor investitii a participat si fostul baterist. La plecare insa, Nicu si-a cerut banii inapoi, considerandu-si justificat gestul din moment ce nu se va mai folosi de bunurile respective.

Se pare ca acesta ar fi fost un alt motiv de cearta intre Nicu Lichirie si liderul trupei, Flavius Buzila.

Nicu a vrut o cariera

Nicu Lichirie a fost insa foarte reticent in a ne oferii mai multe detalii despre plecarea sa. Nicu ne-a marturisit ca a dorit sa se intoarca la Cluj, din motive profesionale. In prezent Nicu lucreaza ca director in cadrul unei firme care se ocupa cu distributia de instrumente muzicale.

"O perioada am incercat sa combin muzica cu activitatea din firma si chiar am reusit. Apoi am fost avansat, am primit mai multe responsabilitati si am fost nevoit sa aleg. Pozitia actuala din firma imi ofera stabilitatea de care aveam nevoie momentan".

Fostul baterist intentioneaza sa-si construiasca viitorul la Cluj, avand si planuri de casatorie.

Hara a auzit de Legile Omertei

Nici Flavius Buzila, liderul trupei, nu a oferit mai multe detalii despre despartirea de Nicu. Nu este exclus ca Hara sa functioneze dupa legile Omertei, adica sa se fi inteles in ceea ce vor spune presei, evitand astfel, pe cat posibil, demascarea neintelegerilor din interiorul trupei.

Referitor la banii investiti de Nicu Lichirie in achizitiile trupei, Flavius ne-a marturisit ca nu sunt nici un fel de probleme. "Nicu va primii banii integral, insa in transe, cum de fapt a si cotizat pentru investitiile facute".

De asemenea Flavius a mai afirmat ca plecarea lui Nicu din formatie nu a fost tocmai benefica tinand cont de toate aceste investitii facute.

Pentru moment, locul lui Nicu este ocupat de Sabin Tarabega, un student la Conservator in Bucuresti. Sabin, care timp de doua luni se va afla in probe, a sustinut deja concerte impreuna cu Hara, iar acestia sunt foarte multumiti de prestatia lui, asa ca are toate sansele sa devina noul component al trupei.

Reusind sa-l inlocuiasca cel putin pentru un timp pe Nicu, Hara nu a fost nevoita sa anuleze nici un concert sau vreun angajament.