Scandalul stenogramelor Partidului Social Democrat prinde amploare. Intrebarea cine se ascunde in spatele acestor dezvaluiri incendiare se afla pe buzele tuturor. Iar „Mihai Eminescu”, cum s-a autointitulat omul din spatele scandalului, este cautat atat in randul pesedistilor, cat si printre reprezentantii puterii.

In toata aceasta vanzoleala, Dan Matei Agathon a fost chiar unul dintre suspectatii ca ar fi „dat din casa”, cel putin asa este de parere liderul PRM, Coreneliu Vadim Tudor.

Acesta insa neaga orice implicare in „pseudo-scandalul stenogramelor” si declara, pentru „Replica”, faptul ca totul nu este decat un „scenariu profesionist” sustinut de Alianta D.A. Dan Matei Agathon neaga cu inversunare acuzele aduse de Corneliu Vadim Tudor, declarandu-se convins ca, fara indoiala, liderul peremist a fost indus in eroare.

„Eu nu sunt nici Mihai Eminescu, nici Ion Creanga. Corneliu Vadim Tudor a fost in mod vadit indus in eroare de unul dintre «prietenii» mei. Eu i-am si spus acestuia, daca are probe, sa le prezinte la Parchet, daca nu, astept sa-mi ceara scuze. Nu am nici un fel de relatie cu stenogramele”, a subliniat Dan Matei Agathon.

De asemenea, acesta a atras atentia asupra faptului ca nu si-ar trada partidul, asa cum a sugerat C.V. Tudor , fiind membru fondator al PSD, partid caruia, dupa cum sustine, ii datoreaza intreaga cariera politica. „Niciodata conducerea PSD nu a luat vreo decizie de inregistrare, audio, video sau in alt mod, a sedintelor Biroului Permanent Central.

Stenogramele nu sunt reale”, a precizat Dan Matei Agathon. Responsabilii trebuie cautati in randurile partidelor aflate la putere, considera acesta, si nu printre pesedistii cu gust de razbunare. „Ar trebui sa-l cautam in cercurile puterii, nu ale opozitiei.

Mihai Eminescu este poetul de casa al Aliantei PNL - PD”, a declarat amuzat Dan Matei Agathon, mentionand chiar ca acest pseudo - scandal a fost mediatizat pentru a se ascunde realitatea de ochii populatiei. Si anume TVA-ul care va creste la 21%, facturile ce se vor tripla la iarna, sau situatia romanilor aflati sub apa.

„Sunt foarte curios cati dintre cei care sunt, sau au rude sub ape, sunt interesati daca PSD-ul a facut sau nu stenograme in 2002, 2003 si 2004”, a afirmat Agathon.

Iar cum terenul politicii ii este mai mult decat familiar, Agathon chiar subliniind ca este „prea harsit in politica”, convingerea sa este ca „exista o relatie directa intre audierea lui Adrian Nastase la Parchet si schimbarea votului popular”, iar totul face parte dintr-un „scenariu profesionist”.

Cat despre „unealta” cu care puterea isi duce la indeplinire scopul, Dan Matei Agathon crede ca a fost identificata de Sorin Rosca Stanescu, in persoana chestorului Virgil Ardelean, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (fosta UM 0215), cunoscut si sub porecla de „Vulpea”.

„Stiu ca Sorin este unul dintre cei mai bine informati jurnalisti”, a subliniat Agathon, cu o usoara unda de ironie.

PSD ameninta cu motiunea de cenzura

De cealalta parte a baricadei, Emil Boc, liderul Partidului Democrat, considera ca stenogramele sunt cat se poate de autentice si nu fac altceva decat sa reflecte adevarata fata a PSD-ului, dar in acelasi timp subliniaza ca nu membrii Aliantei D.A. sunt responsabili cu scoaterea din Cutia Pandorei a acestor documente.

Dar scandalul stenogramelor nu a fost singura bataie de cap a PSD-ului in cursul zilei de ieri. Alianta vrea, cu orice pret, modificarea regulamentului Camerei Deputatilor, astfel incat sa il poata schimba pe actualul presedinte al Camerei, Adrian Nastase.

Acesta insa a precizat ca singurul care poate convoca o sesiune extraordinara a camerei inferioare a Parlamentului este presedintele acestui for legislativ. In plus, ca raspuns la intentia Aliantei, Mircea Geoana anunta ca social-democratii se gandesc sa depuna o motiune de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu.

Iar ca raspuns la amenintarea PSD, presedintele democrat, Emil Boc, a declarat ca cei de la PSD sunt liberi sa faca ce vor, pentru ca actuala putere nu va renunta la prioritatile stabilite.