Scandalul care a macinat ani de zile PSD Caras-Severin are acum un corespondent si in cadrul filialei PNL. Intre prefectul Gavril Soran (care este si presedintele liberalilor din judet) si primarul liberal al municipiului Resita, Liviu Spataru, se consuma un scandal de culise din care cel mai sifonat iese ultimul.

Desi a reusit sa atraga voturile majoritatii cetatenilor din municipiul resedinta de judet, Spataru nu se afla in gratiile sefului sau de partid, Gavril Soran, numit politic in functia de prefect. El nu a fost invitat nici macar la Conferinta municipala a PNL Resita.

De altfel, surse din cadrul partidului au declarat ca liderul filialei i-a pregatit deja edilului un inlocuitor in cursa pentru Primarie, la viitoarele alegeri. Este vorba despre actualul presedinte al organizatiei municipale a PNL, Jaro Marsalik.

Primarul Spataru este sicanat in permanenta de reprezentantul Guvernului in teritoriu si a fost in ultimul timp marginalizat. El nu a reusit sa-si impuna oamenii nici macar in institutia pe care o conduce.

Astfel, dupa pensionarea oarecum fortata a Mariei Popescu din functia de secretar al Primariei (desi, potrivit legii, aceasta mai putea sa munceasca inca doi ani), in acest post a fost plasat finul prefectului, Lucian Bucur. Sotia lui Bucur a "prins" si ea un loc bun, respectiv sefa a Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate.

Un alt personaj pe care Gavril Soran vrea sa il planteze in "coasta" primarului este sotia consilierului sau, Toni Paulescu, aflata "in carti" pentru sefia Directiei de Impozite si Taxe Locale, post eliberat prin demisia lui Silviu Voicu.

Un episod mai recent s-a consumat cu doua zile in urma cu prilejul desfasurarii sedintei Consiliului de Administratiei al "Prescom" SA Resita care trebuia sa decida noul director al societatii.

Atat Soran, cat si Spataru au avut propria optiune pentru aceasta functie. Prefectul l-a sustinut pe Florin Gavra, iar primarul pe Constantin Tarbuzan. Si de aceasta data, liderul filialei PNL si-a impus omul la firma aflata in subordinea Primariei.

Din aceasta cauza, intr-un cadru mai restrans, edilul si-a exprimat din nou nemultumirea fata de implicarea lui Soran in activitatea institutiei pe care o conduce.

Mai mult, Liviu Spataru nu este "inghitit" nici de deputatul liberal Horea Irimia. Acesta din urma si-a facut un site propriu de Internet, unde a realizat un sondaj de opinie, printre intrebari regasindu-se si unele referitoare la activitatea Primariei. Asa cum era de asteptat, primarul a iesit "prost" in sondaj, lucru care a determinat izbucnirea unui scandal intre cei doi colegi de partid.

Unele surse sustin ca insusi parlamentarul a contribuit masiv, prin vizite la mai multe Internet-caffe-uri din oras, la scorul negativ obtinut de edil in sondajul de opinie.

In paralel cu problemele din interiorul PNL, au aparut disensiuni si intre partenerii de guvernare. Colaborarea dintre Prefectura, condusa de liberali, si Consiliul Judetean, dominat de PD, este practic inexistenta. In plus, intre apropiatii fiecarei tabere se dau lupte "la vedere" sau nu, pentru "ciolan".

Spre exemplu, in Consiliul Local Resita, interesele se invart in jurul a doi oameni de afaceri influenti in cele doua partide care formeaza Alianta "D.A.". Consilierii Gabriel Ionescu (PNL) si Dorel Ienovan (PD) au amandoi afaceri in domeniul confectiilor ceea ce-i aduce de multe ori in pozitii divergente.

Din acest motiv, in cadrul sedintelor de Consiliu Local se intampla ca, de multe ori, partenerii de coalitie sa voteze separat sau chiar alaturi de PSD.