Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Marcela Lozneanu este cercetat de Politie pentru uzurpare de calitati oficiale si uz de fals.

Unul dintre ofiterii serviciului de cercetari penale al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) s-a deplasat joi la cabinetul acesteia de la Palatul Administrativ, unde i-a solicitat o declaratie si i-a pus mai multe intrebari referitoare la perioada in care s-a aflat singura la conducerea institutiei.

Audierea a durat aproximativ o ora si vizeaza perioada in care Constantin Contac, actualul presedinte al CJ, era suspendat din functie, iar celalalt vicepresedinte, Dorin Ciustea, se afla in Franta.

Dupa cum v-am informat intr-un numar anterior, atunci Marcela Lozneanu a avut delegatie de a prelua atributiile de presedinte doar pentru doua zile, insa este suspectata ca ar fi semnat documente pentru cele doua sedinte de CJ organizate la inceputul lunii in locul rezervat presedintelui, desi ii expirase perioada in care indeplinea si atributiile de prim sef al institutiei.

Intr-o convocare ea s-ar fi iscalit cu obisnuitul "p " utilizat atunci cind adjunctii isi inlocuiesc sefii, iar in cealalta fara acesta.

Fiind unul dintre cei care au fost convocati la sedintele in cauza, Constantin Contac ar fi observat ca s-a semnat si in locul sau, fara ca el sa isi fi dat acceptul si a sesizat Parchetul, care la rindul sau a dat dosarul in lucru la serviciul de specialitate al IJP.

Contac a recunoscut ieri ca a facut respectiva plingere, dupa ce la inceputul lunii afirma ca se gindeste daca va face sau nu acest lucru. "Si-a luat si alte responsabilitati, pe care nu avea dreptul sa si le i ", a explicat presedintele CJ. El a evitat insa sa discute despre acest subiect, sustinind ca este vorba mai mult despre probleme de ordin personal si nu public.

Ancheta vizeaza practic modul in care au fost convocate cele doua sedinte de atunci. Actul prin care membrii CJ fusesera anuntati de organizarea sedintelor era semnat si de numarul minim de consilieri, prevazut de lege, numai ca ordinea de zi era semnata de Marcela Lozneanu in dreptul presedintelui CJ.

Conform legii, CJ poate fi convocat doar de presedintele institutiei sau de minim o treime dintre consilieri, 11 in cazul Botosaniului.

In cazuri exceptionale, care necesita adoptarea de masuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea urmarilor unor catastrofe sau epidemii, precum si pentru apararea linistii sau ordinii publice, CJ poate fi convocat si la solicitarea prefectului, adresata presedintelui consiliului.

Marcela Lozneanu, care este si presedinte al filialei judetene a Partidului Conservator, se considera nevinovata. Aceasta spune ca dupa expirarea perioadei in care a avut delegatie sa conduca institutia nu a semnat nici un ordin de plata si ca, daca nu ar fi raspuns cererii legale a consilierilor PNL-PD de a organiza o sedinta, atunci ar fi putut fi data in judecata.

"Atunci nu am facut nimic fara consultarea directiei juridice din cadrul consiliului. Este pentru prima data in viata cind dau o astfel de declaratie si drept sa va spun, nu imi place ", a declarat Marcela Lozneanu. Aceasta a mai spus ca la cele doua sedinte in cauza nu s-a adoptat nici o hotarire si deci organizarea lor nu a avut nici un efect.

Dupa audierile de joi, Constantin Contac si Marcela Lozneanu nu si-au mai vorbit, insa cei doi sustin ca vor colabora in continuare