Colectia de culori politice de pe plaiurile mioritice s-a mai imbogatit ieri, 6 octombrie a.c., cu inca una la Constanta, de parca nu erau destule. Fostul candidat independent pentru Presedintia Romaniei a lansat la Constanta filiala proaspat infiintatului Partid Republican.

Dupa ce ziaristii au fost nevoiti sa asculte vesnica placa, deja stricata, cu „vom face pentru oameni, pentru societate, pentru mediu" sau „ei au furat si noi suntem ca lacrima", s-a trecut la prezentarea partidului si a doctrinei. De mentionat ca Gheorghe Dinu, nascut la Constanta si avand varsta de 50 de ani, este presedintele partidului respectiv.

Actualmente, acesta este avocat, dupa ce pana in 1997 a fost seful Serviciului de Contraspionaj din Constanta, iar inainte de 1989 criminalist in cadrul Inspectoratului de Politiei. Partidul, care numara 36.000 mii de membri la nivel national si 31 de filiale, urmand sa mai apara inca 10, este de doctrina „ordoliberalista traditionala romaneasca", indiferent ce o mai fi si asta.

Din cate a incercat Gheorghe Dinu sa explice, este un fel de toate felurile, adica nici pe stanga, nici pe dreapta, relativ pe centru si se intelege bine cu toata lumea. Au urmat o serie de „dezvaluiri socante" la adresa presedintelui Traian Basescu.

Aceste dezvaluiri se rezuma simplu la: „Basescu nu a fost informator al Securitatii", dar a recunoscut ca era ofiter sub acoperire, si „flota romaneasca nu a disparut, ci au fost trecute navele pe numele unor cetateni ai altor state, dar anumite acte secrete atesta ca navele sunt ale noastre".

In concluzie, „Basescu nu e vinovat pentru disparitia flotei, el a vrut sa ne faca un bine". In final, lansarea Partidului Republican la malul marii s-a dovedit a fi o comedie de prost gust, cu animatoare inchiriate de la o agentie de manechine.

Totul a culminat cu fabulatiile lui Gheorghe Dinu despre faptul ca, in realitate, el iesise presedintele Romaniei la alegerile precedente, dar masinatiunile politice l-au dus pe ultimele locuri. De altfel, intreaga conferinta nu a fost decat un sir de contradictii.