Gusa ataca la baioneta, sustinand ca – in relatia cu ungurii – Boc baga capul in nisip intrucat depinde de UDMR in Consiliul Local, dar si pentru ca trebuie sa tina cont de electoratul nationalist * Potrivit presedintelui PIN, UDMR "este un partid care trebuie sa-si pastreze acel electorat fundamentalist, fara de care nu ar intra in Parlament, un partid in care jumatate dintre membri sunt la fel

de penali ca si membrii PSD si care nu s-a schimbat de 15 ani incoace" * In replica, ungurii afirma ca nu-l santajeaza pe primar, insa il acuza ca nu ar fi respectat protocolul asumat la nivel local * UDMR-istii se apara de eticheta de "penali" spunand ca, de 15 ani, nici un membru al Uniunii nu a fost anchetat sau chemat in vizita la Parchet * Reamintim cititorilor ca UDMR s-a aflat, practic, de

15 ani la Putere in Romania * Cu o scurta pauza in tipul functionarii "patrulaterului rosu", UDMR si-a fructificat din plin imensul "potential de santaj" pe care il detine, intrand in combinatii politice si economice atat cu stanga, cat si cu dreapta aflate la Putere * UDMR s-a aflat in preajma Puterii ori de cate ori s-au dat marile "tepe" in Romania * Verestoy Attila, Laszlo Borbely sau Gyorgi

Frunda sunt doar "varfurile de lance" ale unui sistem mafiot care salasluieste sub acoperamantul sigur al UDMR

Partidul Initiativa Nationala (PIN) are, incepand de ieri, un sediu si la Cluj-Napoca, dupa ce, in timpul saptamanii trecute, au fost deschise sedii la Dej si la Campia Turzii.

Prezenti la inaugurare, cei trei lideri ai partidului, presedintele Cozmin Gusa si vicepresedintii Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru, au folosit prilejul pentru a lansa noi atacuri la adresa liderului PD Emil Boc, dar si a presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Cei mai "loviti", insa, de atacurile venite dinspre PIN sunt membrii UDMR, acuzati de Gusa ca il santajeaza pe Emil Boc si ca promoveaza in Parlament politicieni "penali".

Gusa l-a acuzat pe Boc de intregul scandal creat in jurul actiunii esuate de acoperire a sitului arheologic din Piata Unirii. "Boc nu s-a comportat ca un primar si ca un presedinte de partid responsabil, ci se poarta in continuare ca megafonul lui Traian. El trebuia sa iasa cu o pozitie transanta, fie in favoarea, fie impotriva acoperirii gropii.

Boc baga capul in nisip, pe de o parte pentru ca depinde de UDMR pentru majoritatea in Consiliul Local, dar si pentru ca trebuie sa tina cont si de electoratul nationalist", a afirmat Gusa.

El a atacat si modul in care a actionat UDMR, despre care Gusa a afirmat ca "este un partid care trebuie sa-si pastreze acel electorat fundamentalist, fara de care nu ar intra in Parlament, un partid in care jumatate dintre membri sunt la fel de penali ca si membrii PSD si care nu s-a schimbat de 15 ani incoace".

In replica la acuzatiile lui Gusa, deputatul UDMR Mate Levente spune ca maghiarii nu il santajeaza pe Boc, dar ca acesta nu isi respecta angajamentele pe care si le-a luat prin protocolul local. "Nu stiu de unde are Gusa asemenea informatii, probabil ca e prea ocupat cu infiintarea PIN-ului si nu are timp sa se informeze corect".

Referitor la acuzatiile care ii privesc pe membrii UDMR, Mate a afirmat ca nu poate exista o comparatie intre PSD si UDMR. "De 15 ani incoace, nu am vazut vreun membru al UDMR anchetat sau in vizita la Parchet, asa cum s-a intamplat cu membri ai altor partide".

De asemenea, deputatul clujean a afirmat ca "UDMR este cea mai democratica formatiune politica", pentru ca procedura alegerilor interne functioneaza cu adevarat in cadrul UDMR. "Liderii nu se schimba pentru ca asa doreste electoratul nostru, care si-a exprimat vointa prin vot direct, in cadrul alegerilor interne", a declarat Mate.

Au pus de-o motiune

Aurelian Pavelescu a anuntat ca cei trei deputati PIN vor incerca sa initieze o motiune simpla, pe tema privatizarii Petrom si a politicii preturilor la combustibili. El l-a acuzat pe Traian Basescu ca ar incalca regulile liberei competitii. "Este un lucru grav ca Basescu ii cheama pe petrolisti la Cotroceni, dupa care pretul la benzina se modifica brusc.

Piata trebuie sa regleze preturile, nu oamenii politici", a afirmat Pavelescu. El a dezvaluit faptul ca a avut o intalnire cu directorul OMV, in care a obtinut de la acesta desecretizarea clauzelor din contractul de privatizare a Petrom.

De asemenea, Gusa a tras un semnal de alarma cu privire la o apropiata criza a medicamentelor pentru diabetici, ocazie cu care a acuzat lipsa de activitate in Ministerul Sanatatii a noului ministru Eugen Nicolaescu. "El vine la toate sedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor, participa la toate intalnirile din partid si din Alianta, fiind purtatorul lor de cuvant.

Nu stiu cand mai are timp sa se ocupe si de problemele din minister", a declarat Gusa. El a afirmat ca nu mai exista fonduri pentru medicamentele diabeticilor pentru luna decembrie, caz in care "sute de mii de bolnavi sunt in pericol sa moara".