Clubul Jo s-a dovedit neincapator vineri seara cu ocazia Galei Presei Muresene 2005, eveniment onorat cu prezenta de peste 500 de invitati. Ora de incepere a evenimentului, 19, a fost cu putin depasita din cauza intarziatilor, care au realizat intr-un final ca punctualitatea este o calitate, mai ales daca doresti sa gasesti o masa libera.

Printre cei care au ajuns cand Cristian Topescu era deja pe scena s-au numarat cativa PD-isti, Livia Galenco de la OJPC si Lokodi Edita, presedintele CJ Mures. O absenta cel putin surprinzatoare a constituit-o grupul UDMR. Frunda Gyorgy urma sa ridice premiul pentru Ladislau Boloni, iar Borbely Laszlo, alt laureat al serii, a lipsit si el.

Aroganta noilor guvernanti romani de origine maghiara nu lasa loc la nici un fel de compromis democratico-diplomatic UDMR-ist. Credeam ca respectul este reciproc, domnilor politicieni maghiari! Poate l-ati citit in copilarie, cand era obligatoriu, pe Zaharia Stancu: "Una scriem, alta fumam", respectiv "Una declaram si alta facem".

Chiar si colegii de la Radio GaGa au lipsit, chiar daca urmau sa fie premiati.

Nici sanatatea mureseana nu a stat prea bine la acest capitol, singurii reprezentantii fiind cei ai CJAS Mures, Constantin Florea, Silviu Morariu si Alexandru Schiopu. Conducerea spitalului a fost prezenta in bloc la Sinaia, asa ca nimeni nu a reprezentat spitalul. Sau UPU SMURD.

Ca sa nu mai vorbim de PSD, care a fost reprezentat de ramura tanara a partidului si atat. Fostul prefect, Ovidiu Natea, nu a reusit, nici macar din respect, sa onoreze evenimentul. La fel s-a comportat si Cristian Georgescu, care, desi reprezinta judetul de noua luni, nu a reusit sa realizeze nici macar o initiativa laudabila. Macar sa vina la Gala, din respect pentru mureseni.

Oamenii de afaceri si politicienii din Sighisoara au demonstrat inca o data ca sunt un judet aparte. Nu intelegem deci dorinta lui Marius Ichim de a pleca la biroul subprefectural din Sighisoara.

Cei prezenti au multumit, in mod traditional pentru premiu si au raspuns la intrebarile pline de umor ale lui Cristian Topescu. Daca Dorin Florea nu a fost prea incantat de prezentare, laureatii din domeniul economic au primit cu zambetul pe buze recunoasterea judetului.

Prezenta discreta si inspirata, prim-procurorul Claudia Vinersar a cucerit pe loc asistenta, la fel ca si modestul Ion Fiscuteanu. In topul celor mai aplaudati s-au aflat si Loti Boloni, Ciprian Dobre si Eugen Nicolaescu.

Cat despre jurnalisti, toti au fost ovationati de colegii din presa si de personalitati, chiar daca orgoliile au fost evidente. Cristian Topescu a dovedit inca o data ca un prezentator de exceptie poate reprezenta jumatate din spectacol, iar invitatii speciali au incalzit la propriu atmosfera.

Mai intai cu dans, apoi cu o demonstratie cu flacari, iar la final cu o prezentare de moda care a facut fiecare barbat sa ofteze dupa manechine, iar femeile dupa tinutele elegante.

In timpul concertului "Desperado" toata lumea a luat cu asalt platourile, iar apoi o parte dintre invitati au plecat, fara a participa la petrecerea ce a inceput pe muzica retro.

Printre cei care au ramas si au dasat cu foc s-au numarat si Angela Podina, Paula Rusu, Ion Fiscuteanu, Ioana Roman, intreaga echipa Ruhrgas, Marius Ichim si, bineinteles, toti ziaristii, care au renuntat la comentariile rautacioase pentru a sarbatori, cu dans si bautura, evenimentul.

Chiar daca nu au dansat, Cornel Briscaru si Mircea Musgociu au ramas pana tarziu la eveniment pentru discutii si atmosfera.

Gala, care a ajuns la a saptea editie a demonstrat si in acest an ca presa este, de multe ori, prima putere in stat, dar si ca subiectele de presa se pot distra pe cinste cu ziaristii care scriu despre ei. Spre deosebire de patronii de la E.ON.

Ruhrgas, care, desi au la picioare 22 dintre judetele tarii, nu au reusit pana acum sa organizeze o intalnire corespunzatoare cu presa. Sau macar cu angajatii. De fapt, putini dintre cei prezenti la Gala Presei se pot lauda cu evenimente la fel de reusite.

Petrecerea s-a incheiat aproape de ora 5 dimineata, cand cei mai curajosi au plecat acasa, nu de alta, dar sambata nu este niciodata zi libera pentru presa.

Maine, doar in Zi de Zi, cititi declaratii inedite ale premiantilor.