Magistratii de la Curtea de Apel Cluj-Napoca i-au audiat, astazi, pe doi ofiteri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Ei sunt acuzati de mai multe infractiuni de catre primarul comunei maramuresene Moisei, in curtea caruia politistii au descoperit masini furate din Uniunea Europeana.

Comisarii de politie Toma Rus si Vilhalm Sasalovici au fost trimisi in judecata sub acuzatiile de lovire, amenintare si calomnie, ca urmare a unei plangeri penale depuse de primarul comunei Moisei, Alexa Horj. Plangerea a fost formulata dupa ce o echipa condusa de cei doi ofiteri a descoperit mai multe masini furate in gospodariile familiei Horj.

Comandantul Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Cluj-Napoca, comisarul Toma Rus, precum si comisarul-sef Vilhelm Sasalovici au participat la o ancheta in urma careia au fost ridicate din diferite localitati din Maramures circa 50 de masini furate din Occident. Unele dintre ele erau folosite de diversi potentati locali, intre care primarul din Moisei. Actiunea a avut loc la inceputul anului 2003.

Rus sustine ca politistii au gasit mai intai in curtea primarului un Mercedes furat din Milano. Ulterior, intr-o alta gospodarie care apartine familiei Horj, politistii au descoperit inca o masina furata. Este vorba de un Mitsubishi Pajero.

Primarul a declarat, insa, ca habar nu are cum a ajuns masina in curte si ca nu stia de existenta ei. Descinderea politistilor s-a lasat cu scandal. Oamenii legii aveau mandate de perchezitie cu ajutorul carora au intrat in casele familiei Horj. Din cauza ca in localitate casele nu erau numerotate, sustine Toma Rus, mandatele de perchezitie emise de magistrati aveau unele rubrici necompletate.

Pe aceasta baza, primarul a depus plangere penala impotriva celor doi comisari pentru violare de domiciliu.

Procurorii au decis, insa, scoaterea de sub urmarire penala a celor doi ofiteri. Acum, acestia sunt acuzati de primar si de familia sa de lovire, amenintare si calomnie. Procesul va incepe in data de 23 septembrie la Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Politistii sustin ca sunt nevinovati si ca vor aduce ca probe in favoarea lor casete video filmate cu ocazia descinderii din Moisei.