Liga Studentilor Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures si-a ales marti noua conducere. Stelian Caraghiaur, din anul V, este noul presedinte al asociatiei studentesti. Delia Reurean-Pintilei, fostul lider al studentilor medicinisti, s-a retras din aceasta functie, dupa ce, in urma cu trei saptamani, a devenit mama.

Vicepresedinte a fost ales Horea Nistor, student in anul III la Medicina Generala. Cei doi au declarat ca au ca scop imediat modificarea completa a Statutului Ligii Studentilor, deoarece acesta nu mai corespunde necesitatilor actuale, in conditiile in care dateaza din 1990.

"Vom incerca sa ne intarim realierea cu asociatiile nationale studentesti si sa refacem contactele cu media", a declarat noul presedinte.

In ceea ce priveste colaborarea cu UMF Targu Mures, noua conducere a precizat ca aceasta este una buna, dar ca se doreste realizarea unor proiecte comune, in beneficiul studentilor.

In ceea ce priveste sustinerea grevei profesorilor, in conditiile in care cadrele didactice din UMF nu sunt in vreun sindicat, Liga Studentilor sustine revendicarile, fiind inscrisa in ANUSR, asociatia nationala a studentilor care a lansat campania "Give me 5", prin care solicita Guvernului alocarea a minimum 5% din PIB.

In ceea ce priveste anumite conflicte care ar exista in Liga, in ceea ce priveste modificarea conducerii, Doru Stere, purtatorul de cuvant al asociatiei, a negat orice zvonuri. In acest moment, Liga este implicata in organizarea Balului Bobocilor UMF. (C.A.)