Echipa de futsal CIP Deva este singura grupare sportiva din judet care are ca obiectiv castigarea titlului national. Din pacate, celelalte prim divizionare hunedorene au obiective total diferite. Daca rugbystii de la Stiinta Petrosani au pierdut, pana acum, toate partidele disputate, fiind o candidata sigura la retrogradare, fotbalistii de la Jiul si handbalistele de la Cetate Deva au ca obiectiv mentinerea in prima liga, cu un plus pentru fotbalisti, care mai lupta si pentru castigarea Cupei Romaniei.

Din discutia purtata cu Cristian Radu, director sportiv la CIP Deva, rezulta ca echipa de futsal are sanse reale pentru atingerea telului propus, cel de a deveni campioana nationala la aceasta disciplina sportiva. Lotul echipei s-a intarit in intersezon cu cinci jucatori valorosi, care s-au integrat destul de bine in sistemul de joc gandit de noii antrenori Marius Rupacici si Aurel Sava.

Cu toate acestea, dupa cum spune Radu, mai trebuie lucrat la omogenizarea echipei. "Marius Rupacici studiaza cu foarte multa atentie futsalul modern, jucat de echipele de top din lume. Se doreste trecerea la un joc colectiv si combinativ, prin scheme bine puse la punct.

Vrem sa lasam in urma practicarea jocului ca in curtea scolii si sa trecem la un futsal de inalta clasa, asa cum practica marile echipe", declara Cristian Radu.

Pe drumul cel bun

Evolutia echipei de pana acum a fost multumitoare. S-au pierdut, din pacate, cateva puncte la unele echipe care, in mod normal, ar fi trebuit sa fie invinse fara probleme de deveni. "Cel mai mult ne doare egalul de la Resita, unde am pierdut doua puncte pe greseli de portar. Am pierdut, de asemenea, la Craiova, o partida pe care am controlat-o aproape in totalitate si am ratat foarte mult.

Avem o posesie mare a balonului, jucam foarte ofensiv, dar neglijam apararea, si primim, astfel, goluri nepermis de multe", este de parere Cristian Radu. Conducerea executiva a clubului depune toate eforturile pentru a asigura componentilor lotului cele mai bune conditii de pregatire, alimentatie, vitaminizare si recuperare.

Este demn de semnalat ca nu exista restante financiare la jucatori, toate platile fiind efectuate la zi. "Avem o relatie excelenta cu autoritatile locale, care ne ofera tot sprijinul lor. Vreau, de asemenea, sa multumesc sponsorilor nostri, firme extrem de serioase, ce isi respecta in totalitate angajamentele, care ne-au ajutat si ne ajuta in continuare pentru realizarea obiectivului propus.

Este normal ca si noi sa asteptam din partea jucatorilor rezultate pe masura". mai spune Radu.

Jumatate de "nationala" de la CIP

Din fericire, jucatorii nu au fost foarte atinsi de probleme medicale, fiind asteptata si revenirea lui Stancuta dupa o accidentare.

In schimb, o buna parte a lotului acuza o stare de oboseala, datorita faptului ca nu mai putini de sase jucatori deveni (Gabriel Molomfalean, Ion Al-Ioani, Florin Matei, Robert Lupu, George Tomescu si Tiberiu Magurean) sunt componenti ai echipei nationale de futsal. "Cei sase baieti convocati la lot sunt, in aceste zile, la un turneu in Olanda.

Apoi, in perioda 22-23 noiembrie, vor fi plecati in Portugalia. Sunt niste deplasari lungi si obositoare, dar toate aceste meciuri, cu echipe puternice, folosesc jucatorilor, deoarece numai jucand cu formatii de certa valoare se poate dobandi o experienta competitionala internationala deosebita.

Convocarile la lot sunt onorante si pot spune ca jumatate din lotul echipei nationale este format din jucatori de la CIP", declara Cristian Radu.

In februarie, echipa nationala a Romaniei, cu deveni in lot, desigur, va participa la un puternic turneu international, care se va desfasura in Emiratele Arabe Unite si la care si-au anuntat prezenta nume grele din futsal, cum ar fi Spania, campioana mondiala en-titre, Italia sau Brazilia.

Directorul sportiv de la CIP a subliniat inca o data importanta acestor jocuri, deoarece in campionatul intern, pe langa echipa deveana, mai sunt doar cateva echipe de valoare destul de ridicata: MGA, Craiova, Resita, Odorheiu Secuiesc si, eventual, Athletic.

De altfel, impreuna cu CIP, team-urile mai sus mentionate au cele mai mari sanse de a se califica in play-off, care se va desfasura dupa incheierea sezonului regular. Sistemul competitional da dreptul primelor sase clasate sa participe la un turneu final, in care echipele vor juca intre ele, in meciuri tur-retur.

Prima clasata la terminarea sezonului va intra in play-off cu o zestre de sase puncte, a doua cu cinci, etc, iar echipa de pe pozitia a sasea va avea un singur punct.

"Nu concepem sa nu castigam titlul national, dar trebuie multa munca pentru a ne indeplini acest obiectiv. Foarte important pentru noi este sa intram treptat in forma, iar la inceperea play-off-ului sa fim la potential maxim. Daca vom reusi acest lucru, vom ataca primul loc fara nici un fel de emotie", incheie Cristian Radu, director sportiv la echipa de futsal CIP Deva.