Relatiile din interiorul Aliantei "D.A." Alba s-au inrautatit considerabil dupa ultimele declaratii ale presedintelui Consiliului Judetean, Ion Dumitrel (PD). Acesta l-a acuzat, ieri, pe prefectul liberal Cosmin Covaciu de furt intelectual si de lipsa de responsabilitate in promovarea publica a unor proiecte imposibil de realizat.

Nemultumirea lui Dumitrel este legata de faptul ca prefectul Covaciu a facut publice doua proiecte de dezvoltare locala care se suprapuneau pe doua proiecte similare ale CJ, ce fusesera demarate deja de institutie. Practic, liderul democrat i-a reprosat reprezentantului Guvernului in teritoriu ca "fura ideile" si ca incearca in acest mod sa-si faca imagine.

Mai mult decat atat, Dumitrel a catalogat modul in care Covaciu a prezentat cele doua programe drept o gluma proasta si o bataie de joc.

Prefectul a anuntat, in urma cu cateva zile, un mega-proiect prin care comuna Arieseni (situata in Muntii Apuseni) ar urma sa devina sat olimpic pana in anul 2022. Punctul culminant al proiectului fantezist prezentat de Covaciu ar urma sa fie lansarea candidaturii satului olimpic Arieseni pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna din 2022.

Cel de-al doilea proiect al prefectului prevede dezvoltarea zonei terenului de golf de la Pianu de Jos. Nici acest proiect nu este lipsit de idei fanteziste, avand in vedere ca se prevede construirea unui heliport si a unui aerodrom. Presedintele CJ i-a reprosat sefului Prefecturii ca proiectele pe care le-a anuntat sunt "neserioase".

"Nu accept ca proiectele noastre sa fie luate in bataie de joc de niste reprezentanti ai Guvernului iresponsabili in declaratiile pe care le fac (...) Numai o persoana rupta de realitatile din Romania poate sa transforme un proiect serios intr-un pamflet. Ideea unei olimpiade la Arieseni este chiar o gluma proasta si o pata neagra pe judetul Alba", a spus Dumitrel.

Presedintele CJ a adaugat ca a decis sa faca declaratii publice pe aceasta tema dupa ce prefectul si-a anuntat cel de-al doilea proiect: cel de la Pianu. "De acum o sa le tin secrete si dupa ce sunt votate in Consiliul Judetean o sa le trimit la OSIM.", a adaugat Ion Dumitrel.

Mai mult, liderul democrat a spus ca CJ nu va mai semna nici un proiect alaturi de Prefectura. "Daca cineva crede ca in Alba nu sunt autoritati judetene care sa coordoneze dezvoltarea, se inseala. Vreau sa protejam proiectele institutiei", a mai spus presedintele Consiliului Judetean.

Reactia lui Covaciu la aceste acuzatii a fost neasteptat de scurta. "Prefectura si Consiliul Judetean sunt institutii care trebuie sa se sprijine. Proiectele nu sunt proprietatea cuiva, ci a cetatenilor. Prefectura si Institutia Prefectului au ca unic scop promovarea intereselor cetatenilor judetului Alba.

In acest context s-ar potrivi expresia lui Stefan cel Mare: "Moldova nu e a mea, nici a voastra, ci a urmasilor si urmasilor vostri"", a mai spus prefectul.