Presedintele PSD Mircea Geoana a venit la Giurgiu intr-o vizita fulger pentru a se informa cu privire la problemele cu care se confrunta filiala locala, stadiul in care se afla privind pregatirea unor eventuale alegeri anticipate in primavara anului viitor si un schimb de opinii pe probleme interne de partid cu primarii PSD din localitatile de pe raza judetului.

Cu o intarziere de circa 50 de minute fata de programul initial anuntat, cand deja rabdarea jurnalistilor atinsese cote de alarma, si-a facut aparitia distinsul oaspete, insotit de Niculae Badalau, presedintele PSD Giurgiu.

Mircea Geoana a intrat abrupt in subiect informand presa locala ca se afla in vizita la o filiala premianta, care a reusit la alegerile din 2004 sa se claseze pe podium la nivel national. Rezultatul obtinut de echipa coordonata de Niculae Badalau obliga conducerea centrala a PSD sa acorde judetului Giurgiu o atentie speciala. "Am venit la Giurgiu sa dau un semnal de sprijin pentru viitor.

Giurgiuvenii sa aiba incredere in PSD pentru ca vom relua ofensiva politica. PSD este obligat sa se pregateasca ca pentru alegeri, pentru guvernare, sa fie o alternativa credibila. Vreau sa stie giurgiuvenii ca PSD a invatat din greseli si ne preocupam sa punem in valoare oamenii competenti, sa ne intoarcem la agenda reala a romanului satul de show politic si scandal.

Dupa 10 luni de guvernare, Alianta DA s-a dovedit a fi o imensa dezamagire pentru romani. Constatam ca in sanul Aliantei se profileaza un divort. PNL si PD mai trebuie doar sa mearga la Tribunal sa-l inregistreze. Decizia parlamentarilor PSD este sa spuna NU actualului proiect de buget pentru ca este mincinos, antisocial si este construit pe ipoteze.

Dupa revenirea la guvernare, promisiunea mea este ca vom acorda judetului Giurgiu mai multe resurse ca efect al unei logici de echitate in distribuirea resurselor la nivel national. Trebuie sa gasim solutii pentru a asigura locuri de munca, sa construim locuinte sociale, sa dezvoltam agricultura, industria alimentara…", a spus Mircea Geoana.

Referindu-se la situatia speciala creata in sanul PSD Giurgiu prin plecarea unor membri, presedintele partidului a spus ca-i intelege pe cei ce sufera o hartuire politica permanenta si intr-un final cedeaza, dar nu poate accepta oportunistii care isi schimba optiunile in functie de culoarea politica de la Bucuresti.

"Avem nevoie de protectie si de aceea nu-i putem accepta in randurile noastre pe cei care afirma ca au jucat cu tricoul invers, dar ei sunt tot cu PSD. Sunt satisfacut de activitatea organizatiei de la Giurgiu, chiar daca au existat si unele dezertari. PSD este la Giurgiu destul de robust. Cei ce dezerteaza vor fi buni plecati. E un angajament pe care l-am luat deja.

La momentul guvernarii ne vom bizui pe cei ce se dovedesc a fi loiali.", a mai spus presedintele PSD.

Jurnalistii giurgiuveni au dorit sa afle care sunt opiniile liderului PSD cu privire la tensiunile din partid, greva cadrelor didactice si pregatirile pentru eventualele alegeri anticipate.

Mircea Geoana a precizat ca in acest moment, in sanul PSD s-au aplanat orice fel de disensiuni ivite dupa recentul Congres, subliniind ca a venit timpul ca social-democratii sa stranga randurile si sa dea un semnal de incurajare in teritoriu. Geoana a cerut ca reprezentantii Aliantei sa inceteze prigoana si razbunarile, atragand atentia ca roata democratiei se invarteste.

Referindu-se la greva declansata de cadrele didactice, Geoana a mentionat: "Situatia in care se afla acum profesorii este una dramatica. Modul in care dascalii au fost mintiti i-a adus in pragul protestelor. In campania electorala li s-a promis 6% din PIB si s-au ales cu o carpeala."

In ceea ce priveste pregatirea pentru eventuale alegeri anticipate in 2005, liderul oaspete al social-democratilor giurgiuveni a afirmat ca ne aflam intr-o criza politica ce tinde sa se acutizeze. In aceste conditii se poate lua in calcul si posibile alegeri anticipate.