Timp de doua zile, locuitorii municipiului Tarnaveni au sarbatorit zilele Bibliotecii din oras. De mai bine de cinci decenii, iubitorii de carte din oras au savurat fiecare pagina din cartile bibliotecii. Sarbatoarea a inceput ieri, cu manifestari la ambele sectii ale bibliotecii si va continua si astazi.

Fotografie si studenti

Ieri, sarbatoarea a fost dedicata in mare parte studentilor si fotografiei. La sectia pentru adulti a bibliotecii a avut loc o expozitie de carte, cu ocazia Zilei Internationale a Studentilor, iar la sectia pentru copii, a fost organizat un medalion comemorativ, in memoria lui Alexandru Odobescu.

Pe tot parcursul sarbatorii, cei care vor trece pragul bibliotecii isi vor putea delecta privirea cu fotografii ce ilustreaza imaginea municipiului.

Lansare la nivel inalt

Ziua de azi este marcata de lansari de carte si va culmina cu un simpozion intitulat "Liviu Rebreanu, Astra si Marea Unire". Evenimentele vor debuta cu o lansare de carte a organizatorului si a responsabilului bibliotecii, Gheorghe Moldovan. Cartea este un studiu monografic al orasului Tarnaveni.

La simpozionul organizat in incinta Casei de Cultura vor participa reprezentanti ai Universitatii de Litere si Arte din Sibiu, de la Universitatea Petru Maior si de la Colegiul Tehnic Tarnaveni. In cadrul simpozionului, profesorul universitar, doctor Panfil Matei isi va lansa cartea "Astra, in lumina documentelor".

Printre invitatii la acest simpozion se numara rectorul universitar doctor Eugeniu Nistor, de la Universitatea Petru Maior, profesorul doctorand Nicolae Fola, de la Colegiul Tehnic din Tarnaveni si asistentul universitar doctorand Radu Vancu, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.