Acesta s-a declarat nemultumit, in cadrul conferintei de presa sustinuta ieri, de anumite aspecte legate de parghiile legale de care dispune pentru punerea in practica a obligatiilor de control si gestiune ale Prefecturii.

Conform declaratiilor lui Tise, in prezent, exista un sistem de "supercentralizare care obliga prefectul sa semneze pentru orice chiar si pentru un pix". In schimb, elementele esentiale, cum ar fi informatia venita din cadrul primariilor din judet este foarte proasta, motiv pentru care controlul hotararilor locale se fac greu.

In multe cazuri acesta a precizat ca hotararile intra inainte ca Prefectul sa isi dea acordul, iar secretariatele primariilor refuza sa raspunda in timp util cererilor.

Daca pentru inceput Alin Tise s-a multumit sa "urecheze" discret aspectele negative din cadrul prefecturii pe care le-a observat in aceasta scurta perioada, discursul sau a luat o tenta de avertizare directa in legatura cu situatia existenta in cadrul serviciilor publice deconcentrate.

Prefectul a tinut sa-i atentioneze ferm pe directorii institutiilor publice ca mandatul este pe o perioada determinata, iar in cazul in care sunt ineficienti in respectarea programului guvernamental pot fi destituiti.

Alin Tise nu a comentat nimic despre numele directorilor aflati in vizorul sau, dar a precizat ca va face public, in curand, numele celor care vor fi avertizati si chiar sanctionati dupa primirea si analizarea rapoartelor legate de strategiile si propunerile acestora in indeplinirea atributiilor.

Pentru a face o verificare mai eficienta, Prefectul doreste ca toate sesizarile si reclamatiile primite de institutiile publice din partea populatiei sa fie copiate si trimise pentru analiza si departamentului special care va exista in cadrul Prefecturii.

Prin aceasta modalitate Alin Tise spera sa cunoasca mai in detaliu problemele aparute in cadrul serviciilor publice deconcentrate. Desi foarte transant in prezentarea actiunilor pe care le va efectua in schimbarea functionarilor ineficienti, Alin Tise a trebuit sa recunoasca limitele parghiilor disponibile in realizarea acestor actiuni.

Astfel, conform legislatiei in vigoare, Prefectul poate doar cere revocarea directorilor din functii prin prezentarea informatiilor aferente unei asemenea cereri, dar decizia unei schimbari ramane la latitudinea organismului central din cadrul Guvernului.