Acum doua zile, Mircea Sandu, noul vechi presedinte al FRF, a declarat ca un misterios om de afaceri american, aflat in legatura cu "George", va investi in constructia a patru stadioane in Romania. Locatiile enumerate sunt Iasi, Brasov, Craiova si Cluj, adica exact epicentrele sustinerii lui Sandu pentru noul mandat la FRF.

Astfel, «Nasul» isi rasplateste rapid sustinatorii, dar de pe urma investitiei vor castiga si alte cluburi din orasele in care se vor construi arenele, chiar daca votul lor nu a mers spre eternul presedinte.

La Cluj, reprezentantii CFR Ecomax, rotite in angrenajul realegerii lui Sandu in fruntea FRF, vor beneficia de marinimia acestuia, insa si celalalt club al orasului, "U" Cluj, va avea sansa sa joace pe o arena moderna si pe acelasi amplasament pe care se afla batranul "Ion Moina".

De altfel, antrenorul Universitatii, Leo Grozavu, a afirmat ca are informatii ca noua arena se va ridica pe amplasamentul actualului "Ion Moina". "Nu va pot spune de unde stiu, dar sunt sigur ca aici se va construi. Am informatii venite dinspre presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, care ma fac sa fiu sigur de ceea ce spun", a comentat Grozavu.

Declaratia antrenorului "Sepcilor rosii" se bate "cap in cap" cu recenta hotarare a CJ Cluj, care prevede demararea lucrarilor noului stadion pe terenul din Valea Garboului. Totusi, intrarea investitorului american la Cluj, cu suma de 25 de milioane de dolari pentru o noua arena poate sa provoace chiar si o schimbare de hotarare de CJ.

Astfel de orase europene in care echipele reprezentative sa imparta acelasi stadion se gasesc din plin: Torino - Juventus si AC Torino, Milano - AC Milan si Internazionale, Roma - Lazio si AS Roma, Genova -Sampdoria si Genoa 1893, Munchen - Bayern si TSV 1860 si exemplele pot continua.

Nimeni nu poate sa conteste ca rivalitatile dintre echipele enumerate sunt cel putin la fel de puternice ca si dusmania dintre ultrasii de la "U" si suporterii CFR.

Afacerea "Stadionul" ia o noua turnura, dupa ce Mircea Sandu si Marius Nicoara au fost abordati de acelasi investitor de peste ocean

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca o firma americana este dispusa sa investeasca 100 de milioane de dolari in construirea a patru stadioane.

In timpul conferintei de presa, organizata marti, Mircea Sandu a primit un telefon, iar reporterii prezenti in sala au putut auzi cuvintele "Cat, George? O suta de milioane de dolari pentru patru stadioane?".

Seful FRF nu a dorit sa dezvaluie numele misterioasei firme, nici identitatea acestui intermediar, "George", care ar putea fi un om de afaceri roman, poate chiar George Copos sau George Paunescu. A nominalizat, insa, cele patru orase alese de el. Clujul este unul dintre acestea, alaturi de Craiova, Iasi si Brasov.

Zilele trecute, presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a fost abordat telefonic de respectivul investitor american, care i-a facut aceeasi oferta, pe care Sandu a prezentat-o primarilor din cele patru mari orase.

Construirea unui stadion modern in Cluj, la standardele impuse de UEFA, revine in actualitate, dupa ce miercuri, pe postul national de televiziune, presedintele Mircea Sandu a anuntat ca are un "as in maneca", respectiv o investitie de 100 de milioane de dolari pentru ridicarea a patru arene de fotbal.

Sandu a spus ca a trimis spre studiere "documentatia necesara, iar unul dintre orasele vizate este Clujul". Ofiterul de presa al Federatiei Romane de Fotbal, Paul Zaharia, ne-a declarat telefonic ca declaratia presedintelui nu este o gluma si nici nu a fost aruncata pe piata pentru a zapaci mintile suporterilor din Brasov, Iasi, Craiova si Cluj.

"Stiu de oferta, insa nu va pot spune numele firmei sau al investitorului american, daca acest lucru nu l-a facut presedintele Sandu. Tot ce pot sa afirm este ca domnul Mircea Sandu a discutat pe aceasta tema cu primarul Craiovei, cu domnul Antonie Solomon, dar nu stiu daca a purtat vreo discutie si cu primarul Clujului.

Mingea este acum in curtea primariilor, care trebuie sa dea un raspuns daca accepta oferta, altfel proiectul nu poate fi dus mai departe. Terenurile le dau primariile, consiliile locale sau cele judetene, dupa caz", a afirmat ofiterul de presa al FRF.

Nicoara a vorbit cu investitorul si e suparat pe "Nasul"

Presedintele Consiliului Judetean a fost sunat de investitorul american, care i-a prezentat oferta si i-a dat unele amanunte despre firma pe care o conduce. Marius Nicoara nu a dorit insa sa deconspire numele respectivei firme.

"M-a sunat si mi-a spus ca sunt interesati pentru un teren, la Cluj, pe care sa construiasca un stadion", a declarat Nicoara, precizand ca societatea este extrem de puternica in domeniul constructiilor de arene sportive, atat in Europa, cat si in SUA.

Mai mult, Nicoara a mai adaugat ca aceasta firma s-ar fi aratat interesata sa preia si un club de fotbal, dar nu a rostit numele lui CFR Ecomax sau "U" Cluj. In alta ordine de idei, presedintele CJ este suparat pe modul cum a inteles presedintele FRF sa viziteze Clujul.

"Daca Gica Popescu a ales sa ne anunte inca de la inceput de intentia sa de a veni si a-si face campanie electorala la Cluj, Mircea Sandu nici macar nu catadicsit sa vina sa ne salute", sustine Marius Nicoara.

Emil Boc a primit oferta prin fax

Primarul Clujului ne-a spus ca a primit oferta de la presedintele FRF, insa nu a avut timp sa o studieze. "Am primit oferta domnului Mircea Sandu prin fax, insa nu am avut timp sa o studiez. Pana miercurea viitoare, cel tarziu, ii voi comunica presedintelui FRF la ce concluzie am ajuns in privinta construirii unui stadion, de catre firma respectiva", a declarat Emil Boc.

Cum Consiliul Local nu detine terenuri pe care sa se poata ridica o arena sportiva, este de la sine inteles ca primarul Emil Boc va fi nevoit sa se consulte si cu Marius Nicoara. Consiliul Judetean are mai multe variante de terenuri, pe care s-ar putea construi un stadion modern.