Fostul prefect PSD de Timis, Ion Raducanu, a chemat in instanta, la Tribunal, institutia pe care a condus-o si pe succesorul sau in functie, Ovidiu Draganescu (PNL), pe motiv ca nu i-a raspuns la o cerere efectuata pe Legea privind liberul acces la informatiile publice.

In acest context, social-democratul, care este si vicepresedinte al filialei din judet a acestui partid, a avut un discurs foarte dur la adresa actualului prefect, pe care l-a acuzat ca face "afirmatii demagogice, ipocrite si diletante si se crede mai presus de lege".

In urma cu o luna si jumatate, Raducanu i-a cerut lui Draganescu sa ii comunice unele hotarari ale Comisiei de Fond Funciar, prin care mai multe hectare de teren au fost transferate de la o localitate la alta.

Fostul prefect a mai cerut sa fie informat cate audiente a tinut personal actualul reprezentant al Guvernului in teritoriu de cand ocupa aceasta functie, precum si verificarea modului prin care Consiliul Local Giarmata, condus de un democrat, a reusit sa puna mana pe terenurile Aeroportului International Timisoara.

Din 14 octombrie, de cand a inregistrat cererea la Prefectura, liderul social-democrat nu a primit nici un raspuns, Raducanu gandindu-se ca, poate, scrisoarea sa a fost pierduta, bineinteles intentionat.

"Nu am primit nici un raspuns, Draganescu permitandu-si sa refuze tacit sa faca cunoscute informatiile cerute, care au menirea sa clarifice eventualele ilegalitati savarsite de persoane sau grupuri de persoane afiliate unui partid sau altuia", a spus fostul prefect.

Acesta ii gaseste si motive liberalului, lansand, totusi, alte acuzatii: ba ca nu ar cunoaste legea sau o stie si o sfideaza, ba ca ar ascunde afacerile unui primar liberal implicat in transferurile de teren, sau chiar vrea sa compromita imaginea PD.

Totodata, Raducanu a creionat si portretul prefectului perfect, care ii este desigur mai favorabil propriei persoane si nefavorabil celui pe care l-a atacat.

"Un prefect ar trebui sa nu fie stapanit de setea de putere si de dorinta de a parveni, sa nu isi timo-reze angajatii, sa nu refuze critica, sa aiba moralitate, asta insemnand ca nu trebuie sa umble noaptea prin cluburi", a adaugat Raducanu.

"Misterul" scrisorii semnate de liderul PSD a fost dezlegat de actualul prefect cu alte acuzatii, de data aceasta tintite catre functionarii din institutia pe care o conduce. Draganescu sustine ca se astepta sa fie chemat in instanta pentru ca cererea depusa de social-democrat a fost ascunsa printre acte de catre oamenii pe care PSD ii mai are prin sediu.

"Am fost sabotat. Asa se intampla daca am mentinut in functii oameni ai vechiului sistem", a mai spus liberalul. El trebuie sa se prezinte in fata judecatorilor Tribunalului Timis in data de 13 decembrie.