Atractia lunii, ramane pana la momentul – azi - 30 noiembrie, licitatia deschisa de Consiliul Judetean, in vederea "asocieri – pentru construirea unui ansamblu multifunctional de tip mall".

Daca accesezi site-ul C.J. Cluj, vei sesiza pe link-ul aferent licitatiilor, o oferta tip matrimonial, cu perioada nuptiala de 49 de ani, in vederea unei asocieri cu valorificare a unui teren de 68.430 mp aflat in posesia CJ Cluj, avand ca locatie o partitie din perimetrul parcului de est Gheorgheni.

Printre cei interesati de aceasta asociere si care au achizitionat caietul de sarcini (in schimbul a aprox. 18 milioane lei vechi), se afla societati de calibrul si profilul cerut de organizatorii acestei licitatii.

Ce inseamna asta!? Un studiu de culise, ne dezvaluie un joc bine ticluit, cu finalitate prestabilita.

Caietul de sarcini

Este o adevarata arta sa poti parcurge maculatura cu capitolele si paragrafele aferente, ce se doreste a fi un ajutor pentru potentialii investitori.

Nu exista o topologie a spatiului, dar nu te opreste nimeni sa ti-o realizezi din propriul buzunar, mai ales ca ai la dispozitie 10 zile lucratoare sa vizitezi amplasamentul (la o data stabilita de comun acord cu CJ Cluj si tot pe propria cheltuiala).

Este o dovada de extrema generozitate avand in vedere ca lumea a fost creata in 7 zile.

Criteriile de calificare pentru ofertanti insista pe experienta ofertantului in organizarea finantarii in scopul realizarii investitiilor si pe capitlalul social prin care se demonstreaza ca acelasi ofertant este capabil sa asigure efectuarea investitiilor.

Sa intelegem oare ca experienta in construirea unor astfel de complexe comerciale de tip mall, este una secundara!?

Daca pana acum jocurile pareau facute pentru Julius Mall, bunul simt ne indeamna sa cautam si posibili "asociati" ai acestora.

Julius Mall se remarca prin experienta in construirea si administrarea mall-urilor nicidecum prin finantarea acestora.

Deci trebuie urmariti la licitatie, ofertantii cu real potential financiar.

Grila de evaluare

Si aici se insista pe experienta ofertantului in organizarea finantarii pentru realizarea investitiilor. (a se vedea Conditii Generale ale Ofertei/pct.5).

Insistam cu lecturarea si aflam cu deosebita incantare ca istoria se repeta.

Citam: " Oferta cu planul cel mai exact si detaliat va primi punctajul maxim.

Pentru alt plan se va depuncta cu cate un punct pentru fiecare element lipsa fata de cel punctat maxim".

Deci, cine va stabili planul perfect si pe ce criterii? Adica daca eu am in plan pe langa complexul commercial, o piscina, un teren de tenis, iar alt ofertant are doar cafenea, cinematograf si locuri de joaca pentru copii, care din noi are planul perfect (etalon)?

Care din noi obtine punctajul maxim? Cine ne explica si ne specifica exact care sunt prioritatile specifice locatiei?

De ce nu eu si alt ofertant este etalonull? Reapare problema lipsei de credibilitate vis-à-vis de transparenta si obiectivismului CJ Cluj, in calitate de asociat.

Apoi se remarca din nou, curiozitatea excesiva etalata de parintii acestui proiect (CJ CLuj) prin repetitia obsesiva a necesitatii existentei unei experiente in finantarea unor astfel de proiecte.

Concluziile bunului simt

Exista o locatie expusa unei licitatii cu aroma ilicita. Exista un proprietar al terenului supus licitatiei, in persoana CJ Cluj, care doreste asociere in vederea valorificarii terenului in discutie, dar o asociere paguboasa in detrimentul lor dar cu "usor" sprijin spre o coalitie tripartida: Julius Mall, un ofertant foarte potent finaciar si dispus la conlucrare cu prima mentiune si anturajul grupului de interese cu apartenenta la staful CJ Cluj.

Nu exista timp pentru pregatirea ofertantilor, nu exista schita toplogica, nu exista studiu de fezabilitate, nu exista intentie de colaborare efectiva a CJ CLuj si sprijin logistic oferit de propritar ofertantilor, dar exista o prodie de caiet de sarcini si paradoxal ofertanti discreti si intelegatori, scoliti la academia de artiliere a mediului de afaceri romanesc.

Sursele noastre confirma apartenenta la acest tun a unui grup financiar clujean cu suport bancar transilvanean dispus la cardasie cu experimentatul constructor si administrator Julius Mall si personaje importante din conducerea CJ Cluj cu mari afinitati si apartenente in grupul financiar implicat.

Vom urmari cu maxim interes aceasta desfasurare de forte financiare si ne vom asigura ca clujenii primesc pe merit si fara suplimente finaciare in conturi "straine" ceea ce isi doresc: un megacomplex commercial sub titulatura mall.