Un actor care isi joaca propriul rol. Radu Carol a ramas pe drumuri, singur cu cainele sau. Desi are propria casa, construita doar de el, acum locuieste in chirie la un vecin. Sotia lui l-a parasit, fiica lui il batjocoreste, iar ginerele sau il bate.

Ramas fara bani, fara casa, fara prieteni, Radu Carol isi numara zilele pana la Craciun, cand trebuie sa paraseasca si locuinta in care sta cu chirie.

Cea mai mare drama a unui om

Cea mai mare drama a unui om, credem noi, este sa fie abandonat de familie in momentul cel mai greu. Cand ai nevoie sa-ti fie alaturi nu numai sotia, ci si copiii, iar ei ti se declara dusmani pe fata, se anuleaza, practic, o viata de om, dintr-odata, asa cum ai pocni din degete.

Situatia disperata a actorului lu-gojean Radu Carol nu este unica in orasul nostru, insa faptul ca acesta este abandonat de cei care au obligatia morala si materiala sa-l ingrijeasca ne da dreptul sa va prezentam cazul sau. Familia actorului il poarta prin judecati pentru a-l lasa sarac lipit pamantului, ceea ce inseamna iresponsabilitate si in acelasi timp cruzime.

Un destin luat in dinti

Pana in 1995, cand a plecat in Germania, Radu Carol a fost cu-noscut mai mult ca actor. El a jucat diverse roluri, de la comedie la drama. Dupa 1980 nu era eveniment important in oras la care ca sa nu fie chemat si Radu Carol, pentru a descreti fruntile celor prezenti. Paralel cu viata de actor, Radu Carol a lucrat 18 ani si la „IUPS 9 Mai".

A avut o grija deosebita pentru sotia lui Aurica si cei doi copii, un baiat si o fata, care au devenit lumina ochilor lui. Pe Aurica a luat-o din dragoste, fara sa tina cont ca ea a crescut la Casa de Copii si venea in proaspata familie, practic, cu doar ce avea pe ea. Erau tineri si nadajduiau sa intemeieze o familie fericita. Plecarea in Germania se pare ca a fost nefasta.

Din motive familiale, Radu Carol s-a imbolnavit si, cand avea cea mai mare nevoie de cineva sa-i fie alaturi, scumpa lui sotie Aurica a introdus actiune de divort, l-a acu-zat de violenta si i-a starnit pe toti ai lui impotriva sa.

Din cauza bolii, Carol nu-i in stare nici macar sa se deplaseze ca un om normal, da-ramite sa o poata bate pe Aurica, al carei scenariu a fost bine pus la punct si a a avut ca scop, fireste, acapararea tuturor bunurilor mate-riale detinute de cei doi.

Ca un caine ratacit in lume

L-am vizitat pe Radu Carol, pe str. Gh. sincai, nr.23, unde sta in chirie. Pentru o camaruta, plateste modesta suma de 50 euro, insa conditiile oferite nu se ridica la aceasta suma. El spera sa fie ajutat de catre proprietar, insa acesta urmeaza scenariul familiei si i-a dat un ultimatum pana de Craciun, cand va trebui sa-si ia bagajul si sa plece, de parca nu-i de ajuns cat a suferit.

si stiti care-i culmea ironiei, nu de-parte, la cateva sute de metri, Radu Carol are, pe strada Grivitei, la nr. 8, o casa, unde se lafaie fiica lui. Cum este posibil sa fii si tata si proprietar si abandonat in acelasi timp? Acest lucru depaseste puterea noastra de intelegere. Radu Carol ne declara: „Am un ghi-nion fantastic. Parca m-a blestemat cineva.

Nu este suficient ca sunt disperat din cauza bolii si a situatiei mele, dar in ultimele trei saptamani am avut probleme si cu banca, mi-a fost retinut cardul, iar eu am ramas in imposibilitate sa mai scot vreun ban.

Am avut un singur noroc, ca mi-am pus deoparte 1 000 euro, ca altfel muream de foame." Intr-o sambata, Radu Carol s-a deplasat la bancomatul de la magazinul Artima si, dupa ce si-a introdus cardul si a primit chitanta pentru re-tragerea sumei de 3 milioane lei, in mod nejustificat banii nu au mai fost emisi de bancomat. Cu toate plangerile la Politia Lugoj si la banca, a ramas cu buzele umflate.

Cateva zile mai tarziu, s-a dus la un alt banco-mat, al Bancii Carpatica, unde a incercat sa scoata bani. A ramas total surprins cand a vazut ca i se retine cardul, pe motiv ca era rupt. Conducerea bancii a spus ca il va trimite in Germania, urmand ca Radu Carol sa clarifice situatia cu banca emitenta.

„Ce-am fost si ce-am ajuns!"

Radu Carol ne-a spus: „M-am imbolnavit in timpul casniciei, iar nevasta mea, cu care am trait 30 de ani impreuna si am crescut doi copii, drept multumire a introdus actele de divort. A mers si mai departe, pe toti prietenii mei si chiar pe copiii mei, i-a intors impotriva mea.

Astazi, ginerele meu, cand ma vede pe strada ma jigneste si uita ca locuieste in casa mea, iar fata mea Alina nu are un comportament mai diferit, spu-nandu-mi de mai multe ori, fara rusine: „Du-te dracului!". Sotia mea Aurica a mintit cu nerusinare Politia din Nurnberg, cum ca eu as fi fost violent cu ea, insa politistii germani si-au dat seama de minciuna si m-au lasat in pace.

Intre mine si sotia mea s-a produs o ruptura inca din 1999, cand noi am lucrat in contra-schimb, la aceeasi fima. Cu toate ca m-am rugat de ea de mai multe ori sa lucram impreuna, de fiecare data Aurica a refuzat. In urma depresiilor repetate, am contactat o boala pe cale nervoasa si am ajuns in stadiul in care ma aflu. Mai mult de un an, ne-am intalnit doar la sfar-sit de saptamana".

La intrebarea noastra daca are dovezi ca sotia lui si-ar fi gasit un amant, Radu Carol a negat existenta lui, insa nu ar baga mana in foc ca nu ar avea vreunul. Cu toata situatia din 1999, trecand peste neintelegerile cu sotia sa Aurica, a cumparat pentru fata lui Alina si pentru familia ei o casa in Lugoj, pe str. Grivita la nr. 8.

Pentru a cumpara aceasta casa a luat un credit de la o banca din Germania, in valoare de 20. 000 DM.

140.000.000 de lei pentru avocati

Din 2003, Radu Carol a primit pensie de boala si tot din acel an a inceput calvarul. Divortul introdus de Aurica i-a costat pe amandoi suma de mai sus. Vazand ca a fost abandonat de familie, acum doi ani a introdus la Judecatoria Lugoj o actiune de avacuare pentru fiica lui si ginerele sau. In acest sens, a angajat un avocat, care nu si-a respectat angajamentul.

Iata ce ne spune Radu Carol in acest sens: „L-am angajat pe avocatul Halas Ionel, caruia i-am platit onorariu de reprezentare, insa acesta nu m-a reprezentat deloc in proces. In acest an, l-am dat in judecata si voi vedea ce va hotara instanta".

In actul de intampinare la procesul de divort, intentat de sotia lui Aurica, de 54 de ani, Radu Carol scria: „Nu sunt de acord cu „culpa comuna", in cazul divortului, ci din vina exclusiva a paratei, careia ii cer o pensie de intretinere si ingrijire". O cerere rezonabila pentru cat a muncit in ultimii ani, spunem noi, insa judecatorii au ultimul cuvant.

In acelasi document, Radu Carol mai subliniaza: „Casnicia noas-tra de 35 ani (25 de ani in Romania si 10 ani in Germania), daca a fost inca de la inceput un „cosmar" pen-tru ea, de ce nu a divortat pana a-cum .

De ce m-a acuzat de violenta abia la intoarcerea din Franta, de la Nissa, Cannes si Monaco, unde impreuna cu fiica si ginerele au pus la cale, toti, suprimarea mea, daca nu le dau si partea mea din casa de la Lugoj".

In grija unui caine

Ramas pe drumuri, Radu Carol s-a intors in Lugoj, la casa pe care a cumparat-o el, si a descoperit cu stupoare ca nu s-a terminat cosmarul. Fata lui, Alina, si sotul ei au inceput sa-l persecute pe binefacatorul lor. Faceau presiuni sa le cedeze casa.

Intre timp, Aurica i-a blocat contul in Germania, ea deschinzandu-si un nou cont, dar cheltuielile aferente casei din Germania le platea tot cu banii lui Carol.

Razboiul continua

Concluzia medicilor asupra cau-zelor bolii lui Radu Carol: „Probleme familiale cu sotia, care zilnic au dus la depresiuni nervoase si care au avut un efect negativ asupra sistemului de miscare si vorbire." Concluzia mea: "Aveti grija cu cine dormiti in pat!".