Polirom va lansa astazi romanul „Un rol pentru Andra", scris de Leonard Muha (Ca$$a Loco) si descris de editura drept „un roman de dragoste senzational, cu multe amanunte despre lumea show-bizului".

Alaturi de autor, la lansarea de la Libraria Alexandria vor participa Cosmin Tudoran (coleg de trupa al lui Muha), Lucian Dan Teodorovici - coordonatorul colectiei „Bibilioteca de duminica", George Onofrei - redactor-sef la „Suplimentul de cultura" - si scriitorul Florin Lazarescu.

„Este o carte realista, o carte directa, ingrozitor de directa si de sincera", afirma Leonard Muha despre primul sau roman. „Nu am denaturat nimic. Nu am avut nici o retinere in a scrie cum stau lucrurile in spatele camerelor, cum sufera unele personaje care par, poate, detasate in ochii publicului sau cit de multa mincatorie exista in cadrul unei echipe de productie", a precizat acesta.

Autorul „Unui rol pentru Andra" este convins ca acest volum va fi un best-seller.

„Este o carte in care am incredere, din cel putin trei motive: 1. Multi sint interesati sa afle ce a mai facut vedeta X sau vedeta Y, cu cine se vad X sau Y, ce maninca sau de unde se imbraca Z, iar in roman ofer multe amanunte despre aceasta lume; 2.

Este o poveste care are de toate: intimplari reale din lumea «vedetelor» si un amalgam de sentimente - nebunie, dragoste, ura, disperare; 3. Din douazeci de oameni care au citit cartea inainte de a o propune editurii, saptesprezece nu au mai lasat-o din mina, au terminat-o in trei-patru ore." Ramine de vazut daca acestea vor fi ingredientele unui succes sperat de autor. Volumul, aparut in aceasta toamna, costa 17,90 RON (179.000 de lei vechi).

Peste 200 de metri patrati de carte

Dupa cele 20 de centre existente deja in Suceava si Bacau, reteaua Alexandria va deschide o librarie de 350 de metri patrati si la Iasi. Organizata in regim de autoservire - „pentru ca viitorii clienti sa aiba posibilitatea de a rasfoi, de a atinge, de a alege" -, noua librarie va fi proiectata pe departamente distincte: carte, multimedia, jucarii si papetarie.

Peste 200 de metri patrati ii sint alocati „raionului carte", unde veti putea gasi carti de specialitate, beletristica, ghiduri turistice, manuale, harti sau carti pentru copii. Departamentul multimedia cuprinde muzica de toate genurile si de la majoritatea caselor de discuri, jocuri pe calculator si reviste.

Dan Alexandrescu, presedintele Consiliului de Administratie, este de parere ca patrunderea pe piata ieseana reprezinta „o mare realizare si, in acelasi timp, o provocare". El spera ca va reusi sa „satisfaca cele mai exigente gusturi", firma suceveana „nefacind compromisuri in ceea ce priveste calitatea produselor si serviciilor oferite".

Librariile Alexandria - care vor deschide in viitor noi centre in Iasi - ofera pina duminica reduceri de 10%.