Senatorul PNL de Mures, Stefan Mihail Antonie, si-a anuntat demisia din partid, in cadrul unei conferinte de presa organizate ieri, la Targu Mures. Stefan Mihail Antonie este singurul senator al PNL din judetul Mures, dupa 1990.

"Sunt dezamagit si scarbit de transformarea PNL Mures intr-un SRL, in care un patron da de lucru la subordonati", a precizat Antonie, care, desi nu a vrut sa nominalizeze, a facut referire la deputatul PNL de Mures, Eugen Nicolaescu.

"Ajuns la putere, PNL s-a abatut grav de la principiile care l-au guvernat, iar numirile in diverse functii publice sau promovarile in structurile interne ale partidului s-au facut, de cele mai multe ori, pe baza relatiilor de amicitie", a sustinut Stefan Mihail Antonie.

Pe langa aceasta acuza generala la adresa partidului, fostul senator PNL a aratat ca la fel s-au petrecut lucrurile si la nivelul judetului Mures. "Cei care au venit si vin cu propuneri diferite de cele ale liderilor au fost si sunt maziliti sau marginalizati", a spus Antonie, care a inceput sa dea o serie de exemple.

Astfel, potrivit acestuia, in cazul "Grupului Opriscan", exclus anul trecut din PNL Mures, desi cei sase au intreprins demersuri pentru contestarea deciziei si au castigat, la Cluj, in etapa intermediara, presedintele Comisiei de Arbitraj, Bogdan Olteanu, a hotarat ca grupul sa ramana exclus, "pentru protejarea intereselor superioare de partid".

Alti doi membri reprezentativi pentru PNL Mures, Ladislau Schwartz, fost presedinte al filialei muresene, si Sorin Lazar, fost director adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Mures, "au fost retrogradati, marginalizati si impinsi afara din partid pentru ca au avut curajul sa-si depuna candidatura pentru postul de prefect al judetului", a mai spus Antonie.

Se pare insa ca lista nemultumitilor din PNL Mures nu s-a incheiat intrucat, conform afirmatiilor lui Antonie, in prezent se pune problema schimbarii lui Sorin Pui din functia de viceprimar al municipiului Reghin, "intrucat nu se supune unor grupuri de interese".

Stefan Mihail Antonie a precizat ca, in urma cu o luna, in cadrul unei discutii intre patru ochi cu Eugen Nicolaescu, i-ar fi facut o ultima oferta pentru salvarea situatiei PNL Mures. "Imi pare rau ca am facut acest gest, pentru ca l-am facut degeaba.

Mai mult, dupa ce mi-am oferit serviciile, am avut de suferit tot felul de ranchiune, piedici si dusmanii", a subliniat Antonie. (M.S.)