In cadrul conferintei de presa sapamanale, prefectul judetului Ialomita, Cazacu Marinica, a cerut public demisia de onoare a presedintelui Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca.

„Cer demisia publica pentru ca si-a permis sa efectuieze lucrari la subsolul Prefecturii, fara autorizatie de constructie, a angajat firme de prestari servicii in domeniu, fara a se tine licitatie sau concurs de oferte - este forte grav ceea ce a facut. Le reprosez proasta gestionare a sumelor acolcate de catre Guvern si consider ca este incompetent pentru aceasta functie.

Au fost alocate de Guvern pentru infrastructura 26 de miliarde lei vechi, bani care nu s-au folosit pana acum, desi au trecut trei saptamani decand s-au acordat", a precizat Cazacu Marinica, prefectul judetului Ialomita.

„Avem Caminul Spital de la Fierbinti caruia i s-au dat 8,3 milierde lei vechi si au inceput sa faca demersuri, dupa ce au am intervenit.

La Caminul Spital de la Balaciu, unde s-au cheltuit 18 miliarde lei vechi, pentru a putea fi pus sub functiune, nici pana la aceasta data nu avem nici un batran care sa se foloseasca de serviile acestei institutii, motiv ceea ce ma determina sa cred ca este incompetent pentru functia pe care o detine.

Dupa ce am avut o discutie cu consilierii comunei Marculesti, unde am stabilit ca fiecare isi va retrage plangerile facute catre Curtea de Apel Bucuresti, incat sa putem relua activitatea Consiliului Local Marculesti, Silvian Ciuperca a intervenit si a spus ca «se trimite retragerea plangerilor dar dupa ce se alege viceprimarul».

Nu putem sa facem asa ceva pentru ca orice actiune la nivel de consiliu local este nula de drept, actul administrativ se suspenda. Am facut o expunere de motive personala cu privire la activitatea prersedintelui CJ Ialomita, pe care o voi trimite spre informare Guvernului Romaniei", a declarat Cazacu Marinica.

„O provocate lipsita de ratiune care inseamna derapaj de la responsabilitatile pe care le are prefectul"

L-am intrebat pe Silvian Ciuperca, presedintele Consiliului Judetean Ialomita cum comenteaza afirmatiile prefectului de Ialomita:

„O provocate lipsita de ratiune care inseamna derapaj de la responsabilitatile pe care le are prefectul, nu merita nici un comentariu, este de subliniat faptul ca depolitizarea institutiilor este un obiectiv guvernamental si al intregii clase politice.

Este de dorit ca fiecare institutie sa lucreze numai dupa lege si fara nici o incidenta cu aspecte politice. Nu conteaza aceasta incercare de a atrage atentia opiniei publice asupra unei incaerari care exista in toate judetele, intre prefectii si presedinti.

Eu consider ca am reusit in judetul Ialomita sa intretinem un climat de colaborare, intre institutii, in conditiile disputei politice, decent, si care sa intareasca convingerea oamenilor ca se lucreaza cu un respect deosebit fata de lege si responsabilitati".

Referitor la sumele acordate de Guvernul Romaniei, domnia-sa ne-a precizat - „Am un singur comentariu - celebrele hotarari de guvern care alocau judetului niste sume pentru inlaturarea efectelor inundatiilor au un articol asupra caruia s-a aplecat intreaga presa si cetatenii: ordonatorii principali de credite vor creltui sumele respective cu respectarea dispozitiilor legale.

Aceasta prevedere este singura care conteaza intr-o asemenea disputa, este foarte important sa se cheltuiasca banii legal si este mai putin important sa se cheltuiasca bani cu incalcarea dispozitiilor legale.

Daca o asemenea problema o ridica prefectul judetului este foarte grav, banii se cheltuiesc cu ritmul pe care administratia la impus prin proceduri, nu este un ritm pe care il decide prefectul sau presedintele CJ Ialomita.

Presedintele angajeaza un intreg aparat si o intreaga procedura care este prevazuta in lege. Pentru cititorii dumneavoastra, vreu sa subliniez, ca distinctia intre disputa politica si colaborarea administratica este necesara si cine nu are inteligenta sa inteleaga aceasta distinctie nu are ce cauta in administratie si in politica".