Zeci de politisti de frontiera ar putea sa-si piarda, din vara, locurile de munca. Agentii si ofiterii de la Politia de Frontiera care nu si-au finalizat studiile vor fi concediati. Comandantul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, comisarul Constantin Circu, sustine ca politistii au termen pina in iunie sa faca dovada studiilor, in caz contrar vor deveni someri.

In situatia de a-si pierde locurile de munca se afla 30 de sergenti angajati si patru ofiteri. Sergentii nu au absolvit nici macar liceul, iar noile norme ale Politiei de Frontiera nu permit mentinerea lor in sistem.

"In 2006, posturile lor se vor transforma in posturi de agenti si vor fi scoase la concurs. Conditia de participare la concurs este sa aiba bacalaureatul. Ei vor da concurs cu previzul in mana, iar daca nu vor lua concursul vor deveni someri", a declarat comisarul Constantin Circu, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera.

In acest moment, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera are aproximativ 1.000 de angajati, din care aproape 200 sunt ofiteri