Primarul Mircia Gutau a criticat aspru in ultima perioada refuzul consilierilor PNL de a sustine, fara a cere in prealabil Executivului argumente, propunerea democratului privind amenajarea unui pasaj suprateran peste calea ferata, la intersectia cu Bulevardul Tudor Vladimirescu.

Zile in sir, edilul sef al Ramnicului a incercat sa prafuiasca imaginea liberalilor, care, fara sa fie informati, initial, se aratasera de acord cu proiectul de hotarare initiat in urma unor planuri venite pe o filiera in ar putea fi pomenit si numele Elenei Udrea.

Adevarul este ca alesii PNL au mirosit ca ceva nu este in regula, iar lipsa dorintei lui Mircia Gutau de a comunica in cadrul forurilor de conducere ale Aliantei „Dreptate si Adevar" macar in legatura cu intentiile si secretele acestei afaceri, le-a intarit convingerea ca, de aceasta data, este cazul

sa-si tina voturile-n cui. Este curios faptul ca liberalii, desi ignorati si in continuare de catre liderul municipal al PD, pastreaza inca tacerea, protejandu-si in acest fel „partenerul" de Coalitie.

Chiar si presedintele PNL Valcea, Emilian Francu, a avut o reactie extrem de blanda la adresa primarului Gutau, declaratiile sale concentrandu-se doar pe ideea protejarii colegilor sai: „In mod normal, nu se pune la punctul diverse, de pe ordinea de zi a unei sedinte, o problema, o investitie atat de importanta.

Nu vad de ce l-a deranjat atat de tare pe domnul primar faptul ca, inainte de a vota ceva, consilierii nostri au cerut documente legate de proiectul respectiv.

Nici consilierii PNL, si nici eu, nu ne-am dori sa devenim cumva partasi la o mare greseala a Consiliului Local, prin care banii publici sa se iroseasca, in detrimentul cetatenilor Ramnicului. Mai ales ca, am mai spus-o, si o repet: noi suntem pentru varianta sub-traversarii caii ferate.

Poate va intrebati - de ce ar fi mai avantajoasa aceasta varianta? In primul rand pentru ca nu s-ar mai cheltui 15 miliarde de lei pentru un nou proiect. Daca va aduceti aminte, in urma cu aproape 13 ani, un liberal a facut un proiect pentru subtraversarea caii ferate.

Era o solutie buna, iar forma pasajului n-ar fi stricat aspectul zonei, cum s-ar putea intampla, cu acele doua cocoase. Trebuie sa inteleaga toata lumea ca, aici, nu trebuie sa fie vorba de ambitii, ci numai si numai de interesul comunitatii".