Consilierii judeteni s-au incins ieri din nou. Forul legislativ a avut parte de un nou scandal, la numai 10 zile dupa ce grupurile PSD si PC, PNL, PD, PRM se incaierasera pe un proiect de hotarire ce viza infiintarea unei societati comerciale care sa contracteze un imprumut pentru refacerea infrastructurii judetului.

De data aceasta, tonul l-au dat conservatorii presedintelui Florin Anghel, care prin vot i-au scos pe toti consilierii social-democrati din AGA si consiliile de administratie de la societatile subordonate Consiliului Judetean. Mai pe scurt, acelasi lucru pe care grupul PSD l-a reusit in Consiliul Local Ploiesti.

Cele doua tabere au punctat astfel din nou in presa, la impresie artistica, dar ramin fara replica atunci cind este vorba sa faca ceva pentru cei care i-au ales. Disputele politice sint bune doar pentru a-si intretine tonusul unii sau ceilalti, in nici un caz pentru judet.

Cind presedintele Florin Anghel a propus sa fie revocati toti consilierii care faceau parte din AGA si consilii de administratie, grupul PSD a reactionat violent si a sustinut, prin vocea viceliderului sau, Constantin Nemes ca aceasta nu este altceva decit o "epurare politica".

Pina la urma asa a si fost, pentru ca democratii, conservatorii, liberalii si peremistii s-au propus intre ei dupa ce hotarirea de revocare a trecut fara probleme. Hotarirea ce viza revocarea tuturor consilierilor judeteni a trecut cu 23 de voturi pentru si 11 impotriva dupa ce alesii au stat la coada ca sa se revoce din AGA.

Pesedistii au anuntat prin liderul Mircea Cosma ca nu vor propune pe nimeni "pentru ca nu are nici un rost" si chiar au parasit sala de sedinta spunind ca vor ataca in contencios administrativ hotarirea, fiind sustinuti de avocatul Antonie Iorgovan. "Aceasta hotarire facea referire la patrimoniul Consiliului Judetean si de aceea credem ca era necesara adoptarea ei cu doua treimi din voturile exprimate", a declarat Mircea Cosma.

Intii s-au impacat, apoi s-au scuipat

Impacarea consilierilor judeteni n-au durat prea mult in sedinta de ieri. S-au pus de acord doar asupra infiintarii societatii comerciale. Dupa votul exprimat si dupa prevederile din cele doua texte - unul propus de Florin Anghel si celalalt de grupul PSD - societatea care urmeaza sa ia imprumutul se va numi Infrainvest Prahova SA, va avea sediul pe Republicii nr.2-4, etaj II, camera 226, un capital social de 326.830 RON, iar din actionariatul ei vor face parte 52 de consilii locale din judet, care pina la inceputul lunii martie trebuie sa emita o hotarire prin care sa fie de acord cu intrarea in societate.

Toata lumea a fost acum de acord ca asta e varianta optima si proiectul s-a votat in unanimitate. La ce s-o mai fi facut atita circ timp de 10 zile? Era cu siguranta mai bine ca alesii sa se fi sfatuit de la inceput asupra detaliilor tehnice si sa nu mai ofere prahovenilor imagini de fitness politic care nu tin nici de foame, nici de frig si in nici un caz nu ne fac sa traim mai bine.