Linistea aparenta din PSD Alba este perturbata, in continuare, de disensiunile existente intre actualul si fostul presedinte al organzatiei judetene, respectiv intre Ioan Rus si Mugurel Sarbu. Chiar daca la nivelul conducerii filialei se lasa impresia ca neintelegerile dintre cei doi au fost aplanate, acestia continua sa-si submineze reciproc pozitia in cadrul PSD Alba.

Ultimul "duel" la distanta dintre Rus si Sarbu s-a consumat la sfarsitul saptamanii trecute, cu ocazia desfasurarii sedintei Consiliului Judetean al filialei. Surse din partid au mentionat ca, initial, pe ordinea de zi a sedintei a figurat si analiza privind activitatea parlamentarilor de Alba cu referire directa la deputatul Mugurel Sarbu.

Acesta ar fi putut ramane fara sprijin politic, daca intentia conducerii actuale a organizatiei s-ar fi materializat.

Pana la urma, analiza activitatii parlamentarilor din judet nu a mai fost luata in discutie, fiind amanata pentru luna iunie 2006. "Inca nu am facut analiza cu parlamentarii. La sedinta urmatoare a Consiliului Judetean vom face si evaluarea parlamentarilor", a spus liderul filialei, Ioan Rus.

Cu toate acestea, deputatul Mugurel Sarbu, care nu a participat la intalnirea de sambata, a avut parte de aprecieri negative din partea celor care au participat la sedinta. El a fost atacat dur de Eugen Popa, fostul presedinte al Consiliului Judetean, care a scos in evidenta inactivitatea deputatului si neparticiparea acestuia la sedintele Biroului Executiv al PSD Alba.

Potrivit unor surse din partid, situatia lui Sarbu a fost discutata si in cadrul intalnirii organizate la Arad, in perioada 9-10 februarie 2006, de Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala. La sedinta respectiva, reprezentantul PSD Alba ar fi solicitat retragerea sprijinului politic pentru deputatul Mugurel Sarbu.

Pana la urma, membrii comisiei mentionate au decis sa solicite parlamentarilor din judetul Alba "sa se implice mai serios in activitatea politica a comunitatilor pe care le reprezinta in Parlament".

Intalnirea membrilor Consiliului Judetean al filialei PSD s-a lasat, pana la urma, cu ceva suspendari din partid. Este vorba despre noua consilieri locali, din cadrul unor organizatii comunale, "pentru neimplicare in viata politica a partidului".

"Consiliul Judetean Alba al PSD Alba cere primarilor, viceprimarilor, consilierilor locali si judeteni care au demisionat din partid, ca pana la 1 martie 2006 sa-si dea demisia de onoare din functiile pe care le ocupa in administratia publica locala.

S-a luat act de faptul ca domnul Cetean Doru Victor nu reprezinta PSD Alba in Consiliul Judetean Administrativ", se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

De asemenea, cu ocazia respectiva s-a luat act de demisia consilierului judetean Sergiu Solea din functia de vicepresedinte al filialei, locul acestuia fiind luat de fostul director general al Directiei Silvice, Ioan Pasca, si s-a aprobat majorarea numarului vicepresedintilor Consiliului Judetean al PSD de la 9 la 11.

Cei doi noi alesi sunt reprezentantii organizatiilor din Abrud si Ocna Mures, Dorin Leahu si Ioan Mircea Leahu.