Judetul Valcea are mare nevoie de medici. In prezent Spitalul Judetean de Urgenta Valcea functioneaza cu jumatate din personalul care arfi necesar in vederea desfasurarii optime a activitatii.

In prezent la unitatea sanitara lucreaza 700 de angajati, dar directorul spitalului, Dionisie Dubinciuc a apreciat ca ar mai fi nevoie de inca atatea persoane. Dupa ce posturile vacante au fost blocate timp de mai multe saptamani este posibil ca angajarile sa se faca totusi in viitorul apropiat.

Directorul Spitalului Judetean de Urgenta, medicul Dionisie Dubinciuc a spus ca Ministerul Sanatatii a cerut conducerii spitalului valcean o lista cu posturile vacante pentru medici, acestea fiind in numar de 15."Speram ca, in functie e buget sa putem angaja si asistenti si infirmieri, de care avem mare nevoie.

Spitalul Judetean de Urgenta functioneaza in prezent cu 700 de angajati, numar destul de mic in comparatie cu volumul de munca. Am mai avea nevoie de inca 700 de angajati si asta in conditiile in care majoritatea sectiilor au nevoie de angajati.

Fara personal de specialitate nu putem avea o activitate performanta. Unele sectii chiar au nevoie de personal, cum este cazul sectiei de dializa unde este nevoie de un nefrolog care sa lucreze alaturi de directorul spitalului..

In acelasi timp, 7-9 laborante chimiste au iesit la pensie si deci e nevoie de personal si in acest domeniu." – a mai spus Dionisie Dubinciuc. Conducerea spitalului se asteapta ca posturile sa fie deblocate treptat. In acelasi timp spitalul mai are nevoie si de bani pentru reparatii si achizitionarea de aparatura medicala.

La sedinta de consiliu pentru repartizarea bugetului pentru acest an unitatea spitaliceasca nu s-a ales insa cu nimic, pe motiv ca nu a depus solicitare scrisa in acest sens. Dionisie Dubinciuc directorul SJU Valcea spera sa primeasca anul acesta cateva miliarde de lei vechi pentru reabilitrea unitatii, dar nu s-a intamplat asa.

„Nu am fost prinsi pe nicaieri. Nu ii intereseaza ca tevile de apa sunt atat de vechi incat au ajuns sa se sparga, iar apa iese prin pereti, sau ca avem de facut multe lucrari de reabilitare. Cladirea spitalului este in administrarea Consiliului Judetean." – a mai spus Dionisie Dubinciuc.

Fara bani conducerea spitalului nu va putea face nici o reabilitare, dar nu vor putea fi achizitionate nici medicamente sau aparatura noua. In replica vicepresedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea a spus ca se va incerca redirectionearea unor fonduri si catre spital.