Primarul orasului Zlatna (judetul Alba), Silviu Ponoran, a fost primit, ieri, in PD, dupa ce in urma cu cateva luni fusese exlus din PNL. Democratii s-au ferit, insa, sa ii primeasca deocamdata in partid si pe consilierii locali ai liberalilor si pe alti membrii ai organizatiei PNL Zlatna, care au vrut sa il urmeze pe edil in tabara formatiunii conduse de Emil Boc.

Presedintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel (PD), a declarat ca doar Silviu Ponoran a devenit membru al partidului, desi mai multi reprezentanti ai PNL din Zlatna au dorit acest lucru. Democratii incearca in acest fel sa evite un nou scandal cu partenerii lor de Alianta, intrucat daca i-ar fi acceptat si pe liberali, ar fi putut fi acuzati de incalcarea protocolului de colaborare.

Desi relatiile dintre cele doua partide s-au inrautatit considerabil la nivel judetean dupa declaratiile de ambele parti, de la sfarsitul saptamanii trecute democratii nu si-au permis, totusi, sa incalce protocolul. Cel putin deocamdata, pentru ca, primarul din Zlatna a spus ca va lua cu el intreaga organizatie locala.

Reprezentantii filialei PNL sustin ca deocamdata "cazul Ponoran" nu a fost discutat in interiorul Aliantei "D.A.". Vicepresedintele organizatiei judetene, Simion Cretu, cel care tine locul presedintelui filialei, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, a spus ca a aflat despre inscrierea primarului in PD abia ieri, desi cunostea mai demult intentiile acestuia.

Acesta a spus ca va consulta protocolul Aliantei "D.A.", iar daca se va constata ca este incalcat, vor fi initiate discutii cu democratii.

Problema apare, in opinia lui Cretu, in cazul consilierilor liberali si ai celorlalti sustinatori ai lui Silviu Ponoran, care ar putea trece in tabara PD, alaturi de el. "Le recomand colegilor din Alianta sa manifeste o anumita prudenta. In cazul in care plecarea lui e conforma protocolului, e totul in regula. Cat ii priveste pe ceilalti colegi ai nostri, o sa avem o discutie.

Plecarea lor ar insemna o situare in afara protocolului" a afirmat vicepresedintele filialei liberalilor.

Faptul ca reprezentantii celor doua formatiuni politice nu au discutat cazul primarului din Zlatna arata nivelul scazut la care a ajuns comunicarea dintre ei. Practic, desi sunt colegi la conducerea judetului, liderii celor doua partide se comporta ca si cand ar fi in doua tabere opuse.