In cele ce urmeaza, GAZETA isi propune sa va prezinte casele in care locuieste Ioan Goia, managerul societatii APO SA Cluj-Napoca si Ioan Popa, unul dintre membrii in consiliul administrativ al APO. Societatea la care cei doi sunt actionari nu a facut nimic pentru pietele clujene.

Mai mult, APO le-a lasat intr-o stare mai mult decat deplorabila. Doar vilele au rasarit precum ciupercile dupa ploaie.

Astfel, pe langa plangerile primite la sediul primariei de pe strada Motilor, pe site-ul primarie municipiului Cluj-Napoca au fost postate zeci de mesaje care inculpau administratorii APO pentru indiferenta si proasta administrare.

Fara sa le pese insa de pietele clujene, Goia si Ioan s-au spalat pe maini de administrare si au trecut la o operatiune mai profitabila, incasarea de banii.

Pe intreaga perioada cat au fost sefii pietelor, acestia si-au incasat linistiti salariile de zeci de milioane de lei vechi, construindu-si case mari si frumoase, departe de ochii clujenilor.

Tinand cont ca un metru patrat in zona in care se afla casele celor doi - Calea Baciului - se vinde cu aproximativ 40-60 euro/mp, administrarea pietelor s-a dovedit a fi o afacere mai mult decat profitabila. Pentru ei, nu pentru clujeni.

Absolut intamplator, unul dintre sediile societatii APO, se afla tocmai in incinta Hotelului Cristian din piata Mihai Viteazul, hotel care apartine controversatului om de afaceri Costica Pocol. Va reamintim ca anul trecut Consiliul Judetean intentiona demolarea hotelului, datorita unor probleme legate de autorizatiile de construire.

Daca intre cei trei exista sau nu relatii de prietenie nu se stie, insa cu siguranta ii leaga dorinta de constructii exorbitante Case siameze

Managerul societatii SC APO SA, Ioan Goia, locuieste pe Calea Baciului, la nr. 19 intr-o frumoasa casa cu parter, doua etaje si o mansarda, casa care ar putea adaposti cel putin doua-trei familii.

Potrivit surselor GAZETEI, casa a fost construita tocmai in perioada de glorie a lui Goia, cand acesta era sef peste cele cinci piete clujene. Potrivit declaratiilor unor vecini care au dorit sa-si pastreze anonimatul, familia Goia prefera privelistea si aerul curat al terasei pe perioada verii.

Mai mult, pe langa casa pe care si-a facut-o din salariile de manager al APO, familia Goia mai detine un Opel Frontera si un Peugeot 207, ambele noi noute. Deloc ciudat, vecinul sau, locatarul de la nr. 20 detine o casa foarte asemanatoare din punct de vedere arhitectural cu cea a lui Goia. Si spunem deloc ciudat, intrucat casa apartine fiului lui Goia.

Mastodontul lui Goia

Partenerul de afaceri a lui Goia, Ioan Popa, locuieste pe strada Spinoasa, la nr. 2. Dupa o lunga perioada de monopol asupra pietelor, Popa se poate Mandri cu un adevarat mastodont al imobiliarelor, casa acestuia fiind de departe cea mai impozanta din intreaga zona.

Construita in regim demisol, parter, etaj si mansarda, dotata cu termopane, garaje si aferentul lux de rigoare, casa este o adevarata bijuterie. Mai mult, in aceste conditii, casa lui Goia apare ca fiind doar o biata casuta.

Deplasati la fata locului, reporterii GAZETA au reusit sa vada si noua achizitie a familiei Popa: un Mitsubishi Pajero, cu numere inca provizorii.

Scandalul pietelor

Scandalul cu pietele aflate in administrarea SC APO SA nu mai e demult un secret. Astfel, ca urmare a repetatelor nereguli depistate de catre inspectorii din cadrul Directiei Politiei Comunitare si inspectori din cadrul Directiei Domeniului Public si Privat, contractul de asociere dintre primarie si societatea Apo a fost reziliat.

Contractul incheiat intre cele doua parti a fost unul executoriu direct, astfel incat rezilierea a fost permisa fara a mai fi nevoie de implicarea instantei, in cazul in care rezilierea se producea din vina societatii.

Cu alte cuvinte, primaria i-a facut vant societatii APO, fara ca acesta sa mai aiba vreun drept de veto.

Potrivit declaratiei edilului Emil Boc, primaria are in contul municipalitatii 50 de miliarde de lei, bani ce provin de la Guvern si au ca destinatie modernizarea pietelor, prin introducerea halelor cu incalzire, aer conditionat si apa curenta