Afacerile fratilor Dumitru si Sergiu Sechelariu nu mai au stralucirea de altadata. Dar nici nu au apus de tot, asa cum poate unii isi imagineaza. In plin scandal legat de ex-premierul Adrian Nastase si locuinta acestuia din Zambaccian, acolo unde si Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat in fostul Guvern PSD, are ceva de dat cu subsemnatul, iata ca firma Conimpuls reintra in actiune.

Mai exact, firma Conimpuls SA, care apartine lui Sergiu Sechelariu, si care a efectuat lucrari la vilele lui Nastase, a inceput sa construiasca in Navodari.

De altfel, este stiut faptul ca Sergiu Sechelariu are teren la intrarea in localitatea Navodari, in Mamaia Sat, inca de acum cativa ani, dar constructiile la ceea ce urmeaza a fi un hotel de patru stele, de-abia de data recenta au inceput sa se miste.

Pentru cei care inca n-au aflat, bacauanul Sergiu Sechelariu, fratele vestitului ex-primar Dumitru Sechelariu, a concesionat in Navodari, intr-o zona extrem de promitatoare, un teren pe care se presupunea ca va functiona, inca de la data de 13 februarie a.c., un hotel de patru stele, cu zona de agrement aferenta.

Dupa cum indica panoul afisat in zona mentionata – care, apropo, este zona in care se afla atat Hanul Piratilor, cat si viitorul complex turistic al omului de afaceri Mohammad Murad, dar si blocul in care premierul Calin Popescu Tariceanu are un apartament – lucrarile la hotelul lui Sechelariu au inceput in februarie 2004.

Ca lucrarile trebuia finalizate luna trecuta, ramane doar o intentie pe panoul santierului in lucru. Practic, insa, de-abia de zilele trecute a inceput sa se vada ceva forfota si sa semene a lucrare viitorul hotel, din care momentan se zareste doar fundatia.

Nu-i problema insa, firma lui Sergiu Sechelariu si-a facut rost de prelungire a autorizatiei de construire, cel putin asa sustin autoritatile locale.

Baiatul destept de la Bacau si-a tras terase pe litoral, dar pe numele altora

Pe de alta parte, timpul de „respiro" pe care firma executanta – SC Conimpuls SA Bacau – si l-a luat, la fel ca si beneficiarul, (aceeasi firma Conimpuls) este justificat de evenimentele care au tras PSD atat de rau in jos.

Situatia lui Sergiu Sechelariu a inceput sa scartaie inainte chiar ca PSD sa piarda puterea, mai exact din vara lui 2004, cand acesta si-a dat demisia din postul de secretar de stat la Ministerul Transporturilor tocmai pe motiv ca prea multe voci sustineau ca acesta a deturnat importante fonduri publice catre Bacau, judetul sau de origine.

Dar, Sergiu Sechelariu se declara, inca din 2004, cand inca facea vizite in judetul Constanta, un „baiat destept".

Mai mult, Sechelariu afirma pentru „Replica" de Constanta ca a fost atat de destept, incat hotelurile pe care le are pe litoral, impreuna cu alti importanti oameni de afaceri, dar si terasele din statiunea Neptun, le are trecute pe alte nume, nu pe al sau, ca sa nu aiba nimeni cu ce sa il prinda… Iar pana acum, din cate se vede, nu l-a prins nimeni cu nimic intr-atat de penal incat sa-l lege, nici macar in cadrul dosarului Zambaccian, unde cel mai probabil Sergiu Sechelariu a gasit solutia de a se scoate basma curata – dupa cum zic unii, „turnandu-i" pe altii.

Revenind insa la viitorul hotel de patru stele al lui Sergiu Sechelariu, dat fiind ca moldoveanul este innebunit dupa fotbal si tenis de picior – dupa cum sustin amicii acestuia de pe litoral – zona de agrement din jurul unitatii hoteliere va fi destinata, evident, sporturilor mentionate.

Un alt aspect „picant" al povestioarei ar mai fi ca Sergiu Sechelariu a lasat loc de buna ziua nu doar la Navodari, din cate se vede, dar si la Agigea (unde, la un moment dat, isi facuse obiceiul sa joace fotbal cu primarul democrat al localitatii) si Eforie (unde relatiile cu edilul orasului mentionat sunt si mai… si).