O comisie mixta, formata din primarul Nagy Andras, secretarul orasului, Lucian Iacob, Doina Merdariu si inca un consilier juridic, consilierii locali Gheorghe Anton (PRM) si Ioan Nistor Oprea (PNL), va verifica daca acuzatiile aduse de catre consilierul Oprea viceprimarului Sorin Pui cum ca acesta ar fi aprobat modificarea caietului de sarcini a licitatiei publice organizata pentru concesionarea parcarilor din municipiu se confirma sau dimpotriva sunt false.

Scandalul licitatiei pentru parcari a izbucnit in sedinta de martea trecuta a CL Reghin, cand consilierul Oprea a prezentat colegilor din CL doua caiete de sarcini care ar fi fost modificate fata de ceea ce adoptasera alesii locali, "o cosmetizare" care ar fi vaduvit bugetul local de 25 de milioane de lei/lunar.

Viceprimarul Sorin Pui s-a aparat, declarand ca din contractul cu TraciaTrade Exim Targu Mures, adjudecatarul licitatiei in dauna localnicilor de la Leon Group, Primaria s-ar putea baza anual pe venituri de 600 de milioane.

In conditiile in care, in prezent, incasarile din taxele de parcare nu se ridica nici macar la 100 de milioane pe an (in ianuarie, profitul din parcari a fost de nici cinci milioane de lei).

Pui a precizat, de asemenea ca, inca din septembrie 2004, a fost aprobat caietul de sarcini pentru organizarea licitatiei pentru concesionarea parcarilor, pe care Executivul nu l-a modificat, ci a modificat doar dosarul de licitatie.

Precizam ca in caietul de sarcini nu se prevedeau conditii importante pentru evaluarea ofertelor, acestea fiind lasate in seama Executivului.

Astfel, pentru a da doar un exemplu, cu toate ca Pui a fost acuzat ca reducerea cotei procentuale a Primariei din incasarile din taxele de parcare aduce prejudicii bugetului local, in caietul de sarcini nu s-a stipulat cota procentuala care urma sa ii revina Primariei din incasarile operatorului.

Stabilirea acesteia s-a facut doar in dosarul de licitatie cand, la prima licitatie, a fost prevazuta o cota de 70%, considerata dezavantajoasa de catre ofertanti, astfel ca la cea de-a doua licitatie, aceasta a fost redusa la 50%.

Vom reveni cu rezultatele investigatiei comisiei in numarul viitor.