Conducerea clubului CF Ecomax Cluj a decis sa nu isi mai inscrie anul acesta echipa in Cupa UEFA Intertoto, in ciuda faptului ca participarea in aceasta competitie a facut-o cunoscuta in Europa. Motivul principal il constituie faptul ca jucatorii au nevoie de vacanta.

Amanat cu o saptamana din cauza conditiilor meteo nefavorabile, returul va incepe sambata, chiar daca starea terenurilor este mai proasta decat saptamana trecuta. "E mai rau decat saptamana trecuta, dar sansa de a se amana din nou este infima.

Speram ca la ora meciului terenul sa fie in cele mai bune conditii pentru joc. Vom incepe de maine indepartarea zapezii de pe teren", a declarat Iuliu Muresan, presedintele grupari din Gruia.

Sambata CFR Cluj va evolua pe teren propriu cu Sportul Studentesc, meci pe care Dorinel Munteanu nu concepe sa nu-l castige& "Imi doresc sa incepem cu dreptul returul de campionat. In tur am facut egal cu Sportul si vom face tot posibilul sa castigam, chiar daca terenul va fi foarte greu".

Omogenitatea pare sa fie punctul forte al echipei, de la care au plecat doar doi jucatori, Oncica si Bruncevici (imprumutati pana in vara la Gloria Bistrita). In aceasta pauza competitionala au fost transferati patru jucatori.

Cel mai important transfer este cel al lui Dumitru Mitu de la Dinamo Zagreb, Tarlea (Universitatea Cluj), Balmos (de la Unirea Dej, dar va juca tot acolo), Cololan (de la Gloria Buzau) si Zelesni (de la Baia Mare, trimis tot la Unirea Dej).

Dorinel Munteanu crede ca Dumitru Mitu va putea face fata si la echipa nationala & "Mitu ar putea, si cred ca va intra in vederile selectionerului Victor Piturca. Si el si ceilalti au raspuns foarte bine la pregatiri, dovada ca nu avem nici o accidentare grava".

Iuliu Muresan a anuntat ca obiectivul ramane acelasi, locul 1-6 & "Sper sa ne atingem obiectivul, dar speram sa fim mai sus de locul cinci. Ne asteapta un retur foarte greu. De fapt, de obicei returul este mai dificil", a adaugat acesta.

Sponsor nou

Cu incepere din acest retur, CFR Ecomax Cluj are un nou sposor& Moeller Electric, lider mondial in productia si distributia de echipamente electrice si electronice. Numele sponsorului va fi inscriptionat pe manecile tricourilor.

Valoarea contractului este de 4.000 de euro pe luna, pana la sfarsitul sezonului, urmand ca din vara acesta sa fie renegociat.

Dorinel Munteanu, un bun cunoscator al fotbalului german a a apreciat ca Rapid are sanse de calificare in turul urmator al Cupei UEFA& "Cred ca Rapid va avea un meci foarte greu cu Hamburg, dar are potentialul sa-i incurce. Hamburg a avut ce invata de la Hertha".

Iuliu Muresan s-a declarat suporter al echipelor romanesti in cupele europene& "Voi fi un fan Rapid si Steaua, fara nici o retinere".