Asa cum anticipam, liberalii au decapitat PNG Reghin. Fostul lider al Partidului Noua Generatie, consilierul local Ioan Cengher (foto), a trecut miercuri cu arme si bagaje in PNL, invocand lipsa de eficienta ca reprezentant al unui partid mic, precum si faptul ca Gigi Becali a neglijat filiala reghineana a formatiunii, chiar daca rezultatele obtinute la alegerile din 2004 au fost peste medie.

De altfel, Cengher a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul filialei judetene a PNL, ca regreta intarzierea cu care a facut acest pas, sustinand ca grupul G8 din cadrul CL Reghin (reunind consilierii PSD, PUNR, PRM si PNG) a blocat in mai multe randuri proiecte initiate de liberali dar care ar fi trebuit sustinute.

Noua achizitie a fost prezentata presei de catre Ionel Ranja, presedintele PNL Reghin, care s-a aratat increzator ca exemplul lui Cengher va fi urmat si de alti membri PNG.

Ranja a recunoscut ca a purtat timp de trei luni discutii cu fostul lider al PNG, incercand sa-l convinga de faptul ca PNL este o optiune mai buna, dar si faptul ca acestuia i-a fost oferit postul de vicepresedinte al organizatiei municipale a liberalilor.

Intrarea lui Csenger in PNL intareste pozitia partidului in cadrul Consiliului Local Reghin, unde liberalii au acum sase din cei 19 consilieri.

Referitor la viceprimarul Sorin Pui, aflat in conflict deschis cu conducerea organizatiei, Ionel Ranja a declarat ca urmeaza ca in termen de doua saptamani sa fie realizata o analiza asupra activitatii acestuia, pe baza careia va fi luata o decizie politica in sensul mentinerii sau retragerii sprijinului politic pentru Pui.