In timp ce Politia se face ca il cauta pe fugarul Adrian Tarau, tanarul fiu al ex-prefectului PSD de Bihor si-a dezvoltat afaceri profitabile in SUA cu bani transferati din Romania.

Silviu Prigoana, care declara in presa ca-l leaga de Tarau junior o prietenie de 15 ani, a intrat in afaceri cu afaceristul penal stabilit la Chicago. Cei doi sunt asociati in Rosal Group LLC.

Prigoana sustine ca in anul 2005 societatea de constructii Rosal Group LLC, pe care o controleaza in tandem cu Adrian Tarau, a avut un profit de 2 milioane USD.

Silviu Prigoana nu considera ca a face afaceri cu infractori de drept comun este o atitudine gresita si a marturisit ca a avut intentia de a publica poemele unui oarecare detinut. Pentru a intari cele spuse, Prigoana s-a aratat dispus sa deruleze afaceri cu asociatul Tarau chiar si pe teritoriul Romaniei.

Silviu Prigoana si Adrian Tarau sunt asociati in Rosal Group LLC. din Chicago, societate prin care deruleaza diverse afaceri imobiliare.

Desi in urma cu un an Silviu Prigoana isi anunta intentia de a deschide o televiziune in metropola americana impreuna cu Tarau, in final cei doi s-au apucat de construit imobile de lux.

Adrian Tarau, fugit din tara de trei ani, si-a inceput afacerile in SUA, cu bani proveniti din tranzactii ilegale de combustibil. Prigoana nu este deloc interesat de acest aspect si a declarat pentru BZA ca nu-i pasa daca Tarau a furat sau nu.

"In timpul detentiei si dupa detentie tot asociatul meu ramane", a declarat Prigoana intr-un acces de loialitate fata de fugarul Adrian Tarau.

Adrian Tarau, fiul ex-prefectului PSD de Bihor, a fost acuzat si arestat pe 20 aprilie 2001, intr-o vineri, pentru operatiunea de contrabanda cu produse petroliere si spalare de bani.

Dupa doua zile de la arestare, Adrian Tarau a fost eliberat in urma interventiei lui Adrian Nastase, care declara la acea vreme ca nu crede in arestarile de "vineri seara". Procurorul care l-a arestat, Alexandru Lele, a devenit in 2002 tinta unei anchete comandate de autoritatile romane.

Procurorul desemnat sa-l ancheteze pe Lele, Cristian Panait, si-a dat seama ca nu are suficiente probe pentru a-l scoate vinovat. Sub presiunile superiorilor care actionau la comanda politica a PSD, procurorul Panait s-a sinucis. Intre timp, Tarau si-a dezvoltat afaceri profitabile in SUA cu bani transferati din Romania.

Silviu Prigoana, care declara in presa ca-l leaga de Tarau junior o prietenie de 15 ani, a intrat in afaceri cu fugarul roman stabilit la Chicago. Cei doi sunt asociati in Rosal Group LLC. Prima cladire cumparata de Adrian Tarau se afla pe strada Devon, nr.

500 din localitatea Burr Ridge, una din suburbiile cele mai luxoase ale orasului Chicago. Pretul platit de Tarau pentru imobilul compus din 400 de mp locuibili si peste 6.000 mp teren a fost de 730.000 USD. Tarau derula afaceri imobiliare cu unchiul sau, Lucian Coltea, stabilit in SUA de mai multi ani.

Banii erau obtinuti din renovarea, inchirierea si vanzarea a doua imobile cumparate de cei doi. Pana in prezent, cei doi au cumparat 7 imobile in SUA. Intr-o cladire cumparata de Tarau in Chicago functioneaza si Rosal Group LLC, societate infiintata la data de 15 iulie 2004 de catre Rosal Grup SRL Bucuresti.

Silviu Prigoana, patronul grupului de firme Rosal si-a anuntat in februarie 2005 intentia de a deschide o televiziune la Chicago impreuna cu Tarau, insa, din motive neclare i-a cooptat in afacere pe fratii Dumitrescu.

Contactat telefonic de redactorii BZA, Prigoana a declarat ca Romanian Television of America din Chicago este inca in probe de emisie pana la sfarsitul lunii martie a.c. "Sunt montate studiourile, toate procedurile tehnice sunt semnate. Asociatii mei sunt Cornel si Costel Dumitrescu", sustine Prigoana.

Deranjat de intrebarile redactorilor cu privire la afacerile sale cu Tarau, Prigoana a spus& "Cu Tarau am o firma de constructii. Facem case pentru americani.

E ceva rau in asta?" Mai mult, Prigoana isi arata in mod public fidelitatea fata de fugarul Adrian Tarau si afirma ca va sta alaturi de asociatul sau si in timpul detentiei si dupa detentie in cazul in care va fi inchis.

Prigoana sustine ca in anul 2005 societatea de constructii Rosal Group LLC pe care o controleaza in tandem cu Adrian Tarau a avut un profit de 2 milioane USD.

Silviu Prigoana nu considera ca a face afaceri cu infractori de drept comun este o atitudine gresita, si a marturisit ca a avut intentia de a publica poemele unui oarecare detinut. Pentru a intari cele spuse, Prigoana s-a aratat a fi dispus sa deruleze afaceri cu asociatul Tarau chiar si pe teritoriul Romaniei.

Alexandru Lele, procurorul care l-a arestat pe Adrian Tarau in anul 2001, a declarat ca potrivit cercetarilor sale fiul ex-prefectului a scos din tara 11 milioane USD prin diverse transferuri bancare. "Dosarul lui Tarau sta de patru ani la Oradea.

E a treia oara cand urmeaza ciclul Judecatorie-Tribunal – Curte de Apel, de unde este retrimis la Judecatorie", a aratat Alexandru Lele.

In opinia procurorului Alexandru lele, ofiteri superiori din IGP si fostii sefi ai Ministerului Administratiei si Internelor au dezinformat presa, ani in sir, ca ar fi cerut urmarirea internationala a fugarului invinuit de contrabanda.

Documentele publicate in Trustul GAZETA au demonstrat ca Adrian Tarau era asteptat sa voteze "fara restrictii" la vechea sa adresa. De aproape patru ani, el a iesit legal din tara, prin Vama Bors, dar nu s-a mai intors.

In aceasta perioada, nu a dobandit alta cetatenie si, in baza articolului 17 din Constitutie "se bucura in strainatate de protectia statului roman", cu mentiunea ca "trebuie sa-si indeplineasca obligatiile, cu exceptia acelora ce nu sunt compatibile cu absenta lui din tara".

Problema este ca autoritatile romane nu i-au cerut niciodata lui Adrian Tarau, prin mijloacele pe care tot Constitutia si celelalte legi interne le-au pus la indemana lor, sa se achite de aceste obligatii corelative catre statul roman.

Trustul GAZETA a descoperit cu stupoare ca nu s-a facut absolut nici un demers in acest sens si ca opinia publica a fost indusa in eroare cu nerusinare, fiind lasata sa creada ca justitia romana se ocupa de aducerea cu forta din strainatate si a tanarului fiu al fostului prefect PSD de Bihor, Aurel

Tarau. In acest rastimp, Tarau junior s-a asociat cu Silviu Prigoana intr-o afacere imobiliara profitabila.

Silviu Prigoana se poate mandri cu o sumedie de afaceri extrem de profitabile si cu incasari de ordinul milioanelor de euro din afacerea Rosal Grup si din mass-media. Cotat ca avand o avere de aproximativ 7-9 milioane de dolari, Prigoana a ocupat locul 216 in topul celor mai bogati romani.

"Regele gunoaielor" se poate mandri cu noua posturi TV, zece posturi radio, cu afaceri in domeniul advertising-ului, in domeniul forestier, electronic sau afaceri cu proteze pentru persoanele cu handicap.

In urma cu mai putin de un an, Prigoana si-a intins tentaculele pana la Cluj, odata cu "castigarea" licitatiei pentru salubrizarea unei jumatati din suprafata municipiului Cluj.