Primarul Navodariului, Tudorel Calapod, se declara extrem de nemultumit de programul pe care au inceput sa i-l dicteze altii, prin procesele pe care acestia i le-au intentat. „Ca alta treaba n-aveam mai buna de facut, decat sa merg prin sali de judecata!", a bombanit, suparat, edilul.

Iar unul dintre procesele care ii dau „de furca" lui Calapod, pe langa programul pe care acesta il are la Primaria Navodari, dar si la Partidul Democrat, in calitate de presedinte executiv al Organizatiei Judetene, este cel cu fosta conducere a societatii TSP Ecoterm.

Intrucat fostul director al Ecoterm, Mircea Suciu s-a aratat nemultumit de decizia Consiliului Local Navodari de a-l schimba din functie, acesta a contestat hotararea in cauza, iar ulterior a depus plangere impotriva primarului si consilierilor locali. La fel a procedat si contabilul sef al Ecoterm Mihal Dima - adica a depus plangere.

Fata de toate acestea, Tudorel Calapod se declara frustrat, intrucat in momentul de fata considera procesele ca fiind pierdere de timp pretios pe care l-ar fi putut folosi pentru exercitarea mandatului de primar. Problemele lui Tudorel Calapod legate de justitie si procese au inceput in momentul in care si-a anuntat candidatura pentru Primaria Navodari.

Potrivit acestuia, din acel moment, dar mai ales din clipa aflarii rezultatelor alegerilor locale, Calapod a fost supus unui tir de sicane din partea PSD, respectiv a celui care i-a fost contracandidat la Primarie, Nicolae Matei, actualmente consilier local in Navodari. De altfel, Matei a fost cel care i-a cam „sifonat" fata lui Calapod, in acele momente fierbinti de dupa alegeri.

Politia a intrat, evident, in actiune, pentru a cerceta faptele - bataia pe care Matei i-a administrat-o lui Calapod, dupa cum sustine actualul primar. Insa, din parte vatamata, care reclama, pe langa corectia fizica primita, si amenintarile pe care Nicolae Matei i le-a transmis prin mesaje telefonice, primarul Navodariului s-a trezit ca tot el este dat in judecata.

Motivul? „Matei spune ca eu am exagerat totul", ne-a declarat Tudorel Calapod. Ca sa fie tacamul complet, primarul mai este dat in judecata si de fosta conducere a Ecoterm, reprezentata de Mircea Suciu, dar si de contabilul sef al societatii amintite, Mihal Dima.

Prejudiciu de 25 de miliarde de lei in contabilitatea Ecoterm

Luate pe indelete, plangerile depuse de Mircea Suciu si Mihal Dima pornesc, in prima instanta, ca urmare a deciziei de schimbare a directorului TSP Ecoterm, iar apoi ca urmare a faptului ca a fost solicitata o verificare amanuntita a modalitatii de folosire a fondurilor Ecoterm.

Ca sa fim exacti cu cele petrecute, consilierii locali ai PNL si PD au adoptat, in sedinta extraordinara de consiliu din data de 25 iulie 2005, hotararea prin care a fost modificata componenta Consiliului de Administratie al Ecoterm. Mircea Suciu, care indeplinea si functia de presedinte al CA a declarat, la vremea respectiva, ca hotararea este ilegala si, mai mult, a contestat-o in instanta.

Pentru ca, asa cum subliniaza Tudorel Calapod, acesta nu a avut castig de cauza, a revenit cu plangere si impotriva primarului, dar si a consilierilor. Explicatia edilului Navodariului a fost aceea ca, intre timp, Consiliul Local solicitase, pe langa verificarea modalitatii de gestionare a banilor, si recuperarea prejudiciilor aduse de fosta conducere Ecoterm.

„La Ecoterm conducerea a fost schimbata si pentru ca se constatase, iar apoi inca o verificare a confirmat, ca exista un management defectuos. Exista un prejudiciu de 25 de miliarde de lei, cauzat, din cate indica cercetarile organelor competente, de fosta conducere si cercetarile continua. Noi intentionam sa recuperam prejudiciile.

La fel, si datoriile Ecoterm, care se situeaza in jurul sumei de 300 de miliarde de lei, din care 70 de miliarde catre bugetul de stat, 17 catre RAJA si asa mai departe", a declarat Tudorel Calapod.

Primarul a mai precizat ca se va prezenta la procese, la fiecare termen de judecata, desi „numai asta mai lipsea la usa Primariei Navodari, si asa luata cu asalt de cetatenii care isi cauta, pe buna dreptate, chiar de ani de zile, rezolvarea unor probleme dintre cele mai diverse".