Liberalii timiseni din echipa concurenta actualei conduceri se confrunta tot mai des cu situatii hilare. Surprinzator, toate par sicane din partea colegilor sau a fostilor colegi din filiala. Este cazul unui consilier judetean ce a parasit aripa aflata la conducere acum, Ionel Patrichi, si de fostul senator Ioan Paun Otiman.

Primul ocupa de un an si postul de director al Societatii Nationale "Imbunatatiri Funciare", in paralel cu functia din cadrul CJ. Colegii sai din administratia judeteana s-au sesizat de o posibila incompatibilitate intre cele doua posturi si au cerut lamuriri de la Ministerul Administratiei si Internelor. Cum nu s-a primit nici un raspuns, s-a tras concluzia ca totul este in regula.

In momentul in care Patrichi a trecut din tabara fostului presedinte al PNL, prefectul Ovidiu Draganescu (in prezent apolitic), in echipa concurenta, reprezentantul Guvernului in teritoriu a cerut SNIF Bucuresti sa verifice incompatibilitatea acestuia. Raspunsul nu face decat sa confirme informarea Prefecturii, adica incompatibilitatea consilierului judetean.

In plus, "vinovatului" i se sugereaza sa decida, pana in data de 19 martie, ce functie alege.

In consecinta, Patrichi s-a consultat cu un avocat, a cautat tot felul de regulamente de functionare, organigrame si legi ale administratiei si a decis ca ramane in ambele functii, pentru ca nu exista nici o incompatibilitate. "SNIF nu are personalitate juridica, deci nu are director. Patrichi este director printr-o schema de organizare, nu este ordonator de credite.

Societatea este nationala, dar nu de interes national. Daca vreo comunitate vrea lucrari la un dig, poate angaja orice firma specializata, nu doar SNIF-ul", a argumentat Dan Bara, consilier judetean din partea PNL.

"Avocatul mi-a spus ca nu avem ce ataca in contencios, pentru ca nu am fost sanctionat sau demis. Sunt niste tertipuri. Mi-au propus sa plec singur, la recomandarea prefectului", a adaugat Patrichi.

Cu o situatie comica s-a confruntat si academicianul Ioan Paun Otiman. Acesta a fost suspendat, in decembrie 2005, pe o perioada de un an, de catre Comitetul Teritorial al filialei liberalilor, pe motiv ca nu si-a achitat contributiile financiare. Fostul senator a atacat decizia la Comisia de Onoare si Arbitraj locala a partidului si a fost chemat la "proces" doar zilele trecute.

Otiman este singurul membru al filialei care a fost vreodata suspendat cu o asemenea motivatie. El a fost suspendat, desi isi achitase cotizatiile catre partid, dar si contributiile fata de campania electorala din 2004. "Mi-am sustinut cauza timp de aproape o ora si m-am asteptat sa fiu intrebat una-alta. Nu a cerut niciunul dintre membrii comisiei vreo lamurire in plus. Cred ca au venit cu lectia invatata", sustine Otiman.

Academicianul asteapta decizia comisiei acasa, prin posta, asa cum a observat ca se fac comunicarile in cadrul PNL. La fel cum Patrichi este convins ca in spatele sicanelor la care este supus de cand a schimbat taberele se afla fostul lider liberal Ovidiu Draganescu, si fostul senator crede la fel.

"Toata aceasta malversatie ii apartine lui Draganescu, care, in orgoliul sau nemasurat, a dorit sa ma inlature de la intrarea mea in calitatea de consilier judetean, pozitie vacanta din 1 ianuarie 2005. Draganescu nu a putut accepta niciodata sa i se spuna anumite adevaruri cu privire la managerierea defectuoasa a organizatiei din Timis", a scris Otiman in memoriul de justificare.

Echipa asa-zisa a "dizidentilor" din cadrul filialei PNL nu si-a gasit inca un lider de opinie, dar surse din partid sustin ca senatorul de Timis Adrian Cioroianu se simte mai atras de aceasta varianta, decat de echipa ramasa mostenire de la Draganescu, cu care a avut mai mereu disensiuni.