Curtea de Onoare si Arbitraj din cadrul PNL a respins contestatia depusa de Sever Jurca, presedintele ales al filialei din Arad, iar cea inaintata de deputatul Mihai Calimente va fi luata in discutie luna viitoare.

La sfarsitul saptamanii trecute, in fata unui complet format din trei judecatori ai Curtii de Onoare si Arbitraj, s-au prezentat pentru a-si sustine punctul de vedere, Calimente, cel care a contestat modul de desfasurare al Conferintei Teritoriale de alegeri, si Sever Jurca, alaturi de Ioan Florea, Adrian Tolea, Nelutu Cristina, acesta contestand hotararea Biroului National care mandata vechea

conducere sa ramana in continuare in functie. In doar cinci minute, a fost analizat documentul depus de Jurca, dupa care s-a decis respingerea lui. Contestatia depusa de paralamentar va fi judecata in data de 15 aprilie.

In aceste conditii, la PNL Arad se pastreaza starea de incertitudine, deoarece in lipsa unei solutii definitive, ambele parti sustin, in continuare, ca sunt la conducerea organizatiei judetene.

"Nu a fost o solutie buna pentru noi dar, dupa cum merg lucrurile, consideram ca in continuare suntem la conducere. S-a respins contestatia mea impotriva hotararii Biroului Permanent Central, prin care se mandata vechea conducere sa conduca din nou. Nu stiu pe ce motive, dar, dupa ce vom primi motivatia hotararii, vom actiona in continuare cu recurs.

Noi credem ca am ramas sa conducem, pentru ca vechiul Birou Judetean a predat mandatul, iar deputatul Titu Gheorghiof, cel care a condus pana acum filiala, a spus clar ca nu mai vrea sa fie presedinte", a afirmat Jurca.

Totodata, acesta l-a criticat dur pe adversarul sau, deputatul Calimente, subliniind ca parlamentarul a chemat in instanta 30 de persoane, respectiv toata noua conducere aleasa la Conferinta Judeteana de alegeri, organizata luna trecuta.

"In 15 aprilie vor merge la Bucuresti toate structurile de conducere: Biroul Permanent, Comitetul Teritorial, Comitetul de arbitraj, Comisia de Cenzori, respectiv 30 de persoane. Asa intelege Calimente sa faca politica, judecandu-se cu 30 de oameni", a mai afirmat Jurca.

Acesta a adaugat ca are incredere in victoria sa, pentru ca are de partea sa doua argumente principale - dreptatea si organizatia judeteana.

"Calimente este declarat persona non-grata in majoritatea filialelor. Nu mai are nici o sustinere si nici ce sa mai caute pe la oameni in teritoriu. Nu il vom lasa sa distruga PNL, asa cum a facut cu PNTCD", a concluzionat Sever Jurca.

De partea cealalta, deputatul liberal a spus ca are si el argumente solide, care il indreptatesc sa creada ca, la judecata, i s-a dat dreptate. "S-a respins ca nefondata contestatia lui Jurca, asa ca a ramas in vigoare decizia numarul 6 din 13 februarie, care mandateaza la conducere fostul Birou Judetean", a completat parlamentarul.