La sfarsitul saptamanii trecute, compania bucuresteana Impact, proprietara a ansamblului rezidential „Boreal", situat pe soseaua Constanta-Ovidiu, in dreptul localitatii Palazu Mare, a organizat un targ de case in vederea comercializarii ofertei sale de vile „la cheie".

Prezenta de aproape 4 ani pe piata constanteana, compania Impact, care a construit un ansamblu rezidential si in suburbiile Bucurestiului, s-a confruntat de-a lungul ultimilor doi ani cu cateva scandaluri provocate de inconsecventa cu care si-a onorat contractele, in special din punct de vedere financiar.

Este vorba despre faptul ca in ciuda unui contract comercial ferm incheiat cu clientii sai, Impact obisnuia sa majoreze cheltuielile totale de constructie a vilelor si caselor din ansamblul rezidential „Boreal", pe motivul scumpirii materialelor de constructii si a manoperei.

In plus, cel putin primele imobile livrate „la cheie" de Impact se pare ca nu corespundeau nici calitativ preturilor pretinse de aceasta societate profilata pe constructia de locuinte.

Confruntata, fara indoiala, cu o scadere drastica a cererii, firma Impact a renuntat la procedeul dubios de a incheia contracte pentru imobile care abia urmeaza sa se construiasca si a adoptat politica vanzarii de vile „la rosu", astfel incat clientul sa nu aiba motive de suspiciune cu privire la o eventuala majorare a pretului casei achizitionate pe baza de leasing imobiliar sau cu bani cash.

Totusi, oferta actuala a companiei Impact ramane destul de „piperata" in ceea ce priveste preturile raportate la zona relativ departata fata de centrul municipiului Constanta si fata de malul marii.

Cu o jumatate de casa de la Impact iti poti lua o vila intreaga la Constanta

Astfel, Impact ofera trei tipuri de vile - „Noua", „Dora" si „Doina" - la preturi finale variind intre 105.000 euro si aproximativ 175.000 euro, cu toate finisajele incluse. De asemenea, in pret intra si un teren care include curtea si casa, avand o suprafata de 150 mp (pentru vila „Noua"), respectiv 360 mp (pentru vila „Doina").

Demn de mentionat este si faptul ca imobilele din categoria „Noua" si „Dora" sunt in realitate doar o jumatate de vila, avand cate un perete comun cu locuinta unui alt proprietar, in timp ce singura casa individuala din suita celor trei oferte disponibile in ansamblul „Boreal"(Prestige) este „Doina".

Facand o analiza sumara si luand drept certe specificatiile reprezentatilor Impact, potrivit carora costurile locuintelor includ centrala termica proprie, finisaje exterioare si interioare de cea mai buna calitate, pereti din caramida, termopane si izolatie termica exterioara cu polistiren, pretul celei mai ieftine jumatati de vile din ansamblul „Boreal" (proiectul „Noua")

este comparabil cu cel al unei vile individuale cu un etaj amplasate in zona intersectiei „Dacia" sau in alte cartiere decente ale municipiului Constanta, cu deosebirea ca aceasta din urma dispune si de o suprafata totala (imobil + curte) mai mare decat cea oferita de compania imobiliara bucuresteana intr-un ansamblu rezidential aruncat in plin camp si la kilometri intregi in afara

oricarei localitati. Mai mult, avand in vedere ca pretul pe metrul patrat construit in ansamblul „Boreal" se invarte in jurul tarifului de 1000 de euro si chiar mai mult, cu acesti bani se pot achizitiona in sudul litoralului romanesc sau bulgaresc apartamente sau case de vacanta amplasate chiar pe plaja si realizate la un standard de calitate cu adevarat occidental.